Gaši poništio kandidaturu Sabljar Dračevac za županicu i ispričao se zbog izjave Gregov: “To je ispod svake razine”

Povjerenik SDP-a za Zadarsku županiju, Erol Gaši, poništio je kandidaturu Renate Sabljar Dračevac za županicu i Marina Rukavine za dožupana, kao i odluku o formiranju izbornog stožera za lokalne izbore. Gaši, koji je danas održao konferenciju za novinare, najavio je da kreće u razgovore s predsjednicima općinskih i gradskih organizacija SDP-a, ali i s potencijalnim koalicijskim partnerima. Kako je rekao, ni rad gradske organizacije nije bio dobar, no za to je plaćena cijena. Nakon raspuštanja, gradska organizacija SDP-a dobila je novo mlado vodstvo.

Neću tajiti da je stanje loše već dugi niz godina, a izborni rezultati su bili sve lošiji. Na prošlim lokalnim izborima u 20 od 34 jedinice lokalne samouprave SDP se uopće nije pojavio na izborima, a u još njih pet nismo prešli prag, tako da u 75 posto općina i gradova nemamo vijećnika. Moj cilj je konsolidirati stranku i izbjeći situaciju u kojoj smo sada, da SDP nema niti jednog načelnika ili gradonačelnika, rekao je Gaši i dodao da po tom pitanju očekuje blisku suradnju sa zadarskim gradskim ogrankom.

SDP će se okrenuti otočanima i zelenim politikama, a kandidati za vijećnike morati će isključivo voditi brigu o interesima Zadra i zadarskog kraja, zaleđa i otoka, istaknuo je Gaši i uputio ispriku onkološkim bolesnicima zbog izjave županijske vijećnice Radoslave Gregov koja se na županijskoj skupštini zapitala treba li Zadru uistinu linearni akcelerator čime je izazvala lavinu reakcija.

Ispričavam se sugrađankama i sugrađanima, posebice onkološkim pacijentima zbog te izjave. To je ispod svake razine i nije stav županijskog SDP-a. Zadar i zadarska regija su za nas centar svega, te ćemo se zalagati da zadarska bolnica dobije svu opremu za koju postoji i najmanja mogućnost, poručio je Gaši.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...