Genijalan epilog drame oko navijačkih grafita u Murvici; Akterima poručeno: “Više sporta, manje murala”

Filmska policijska akcija odvila se ovoga ljeta ispred trgovačkog centra Supernova, kada su plavci s dva automobila presreli i uhitili devetoricu pripadnika navijačke skupine.

U maniri holivudskih blockbustera, “žestoki” su momci bježali pred organom vlasti i opirali se privođenju, a kada su uhićeni, pred očima mnogobrojnih subotnjih špicera, ležali su na vrelom betonu vezani lisicama.

Vrlo brzo se doznalo kako se radi o pripadnicima Tornada koji su u mjesto Murvica došli naoružani palicama, u namjeri da uklone grafit posvećen Hajduku koji je krasio zid dug nekoliko desetaka metara uz samu magistralu.

Djelomično su, do prijave susjeda i prvih policijskih sirena, uklonili natpis “Samo tvoju boju ljubim, samo tvoje ime volim”.

Ova priča dobila je svoj genijalan epilog. Ne zakonski, ne pravosudni, već kroz novi natpis koji se pojavio na spornom zidu ispod nadvožnjaka.

Nije riječ ni o Hajdukovom, ni o Tornadovom pečatu, već poruci no name autora kojem su dozlogrdila navijačka prepucavanja i uvrede.

“Više sporta, manje murala”, poručio im je.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...