Na snazi zabrana putovanja, između županija postavljeni kontrolni punktovi; Do 7 jutros vraćeno 20 osoba

U ponoć su na snagu stupile nove mjere, među kojima je i ograničavanje kretanja među županijama koje traje do 8. siječnja. To znači da se prebivalište ili boravište neće moći napustiti bez propusnice. Za razliku od proljetos, sada će ih se dobivati mnogo teže.

Do 18 sati u utorak građani su predali oko 80.000 zahtjeva za propusnice. Od onih zahtjeva koji su riješeni više od pola je odbijeno.

Odbijeno je 56 posto dosad obrađenih zahtjeva za propusnice, a 44 posto je odobreno.

To je zapravo u skladu s najavama iz Stožera da će izdavanje propusnica ovoga puta biti rigoroznije. Te je najave potvrdio šef Stožera i ministar Davor Božinović koji je još u petak poručio kako se uvodi mjera zabrane kretanja, a ne uvođenja propusnica.

Na granicama među županijama bit će policija koja će provjeravati svako vozilo. Osim osobnih vozila, kontrolirat će se, kako je najavljeno, i autobusi čiji će putnici, ako putuju iz županije u županiju, također morati imati propusnice.

Na izlazima iz Zagreba, odnosno Zagrebačke županije, koje će jedine u Hrvatskoj biti povezane i tvoriti jednu cjelinu, policajci su noćas postavili  16 kontrolnih punktova.

Oni koji nemaju propusnicu morat će se vratiti u svoje mjesto prebivališta.

Što se tiče rezervacija aranžmana, važno je istaknuti da građani moraju kada zatraže propusnicu dokazati da su smještaj platili.

Na pitanje kako će se kontrolirati obiteljska okupljanja, šef Civilne zaštite Damir Trut je rekao kako će se i to kontrolirati te da je kazna 5 tisuća kuna za organizatore.

“To će kontrolirati sugrađani, susjedi, policija, ali kontrolirat ćemo i sami sebe da tako nešto ne radimo”, naglasio je.

Pomoćnik načelnik Uprave policije Dragan Tokić kazao je za Hrvatski radio da je na nivou Hrvatske do 7 jutros vraćeno 20 osoba.

“Iako većina građana poštuje odluku, do 7 sati jutros 20 osoba je vraćeno u mjesto prebivališta jer nisu imale propusnice. Zatečeno je i 2 osobe kojima je izrečena mjera samoizolacije”, izjavio je u emisiji U mreži Prvog pomoćnik načelnika Uprave policije Dragan Tokić, donosi N1.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...