Što će biti s međužupanijskim prijevozom u vrijeme zabrane kretanja?

Članove Nacionalnog stožera novinari su na konferenciji za medije upitali što će, s obzirom da se uvode propusnice, biti s međužupanijskim prijevozom.

“Izdali smo detaljne upute. Ovo nije odluka kako izdavati propusnice nego o zabrani kretanja. Mi smo zaključili kako je ovo veoma rizično razdoblje i svi bismo se trebali suzdržati od putovanja. Zato je i Europska komisija zadala posebne upute za putovanja. Postoji mogućnost da ravnateljstvo Civilne zaštite svaki slučaj razmotri. Poanta je da se strpimo do 8. siječnja. Svi oni koji znaju da je nešto nužno znaju i način na koji će ravnateljstvo pristupiti njihovom zahtjevu.

Nije poanta kako nešto izbjeći, poanta je ako je struka procijenila da se smanje kontakti i putovanja da to prihvatimo kao činjenicu. Samo to je logika, privremeno i fokusirano na ono što je stvarno bitno da bi i gospodarsko moglo funkcionirati u mjeri u kojoj funkcionira. Svi su preporučili svojim poslovnim subjektima da odu na godišnji, odmore od 23. do 8. siječnja. Zbog toga smo i ovu odluku donijeli za taj period. Jer ne bi imali smisla reći nekome da 23. mora doći na posao iz neke županije”, objasnio je Božinović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...