VAŽNO Iz Grada i županijskog Stožera mole Zadrane koji su primili obitelji da im dostave njihove podatke kako bi se organizirala pomoć

Brojni su se građani, gospodarstvenici, udruge i navijačke skupine tijekom jučerašnjeg dana javili Stožeru civilne zaštite Zadarske županije nudeći pomoć za stradale u Petrinji, Sisku, Glini te ostalim okolnim mjestima Sisačko-moslovačke županije, a mnogi su se samoinicijativno uputili prema stradalom području.

Kako je županijski Stožer civilne zaštite u stalnom kontaktu sa Stožerom civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije doznaju da još uvijek nisu organizirana mjesta za prihvat donacija te mole sve one koji prikupljaju pomoć da ne odlaze prema toj županiji dok ne dobijemo informaciju o načinu dopreme humanitarne pomoći.

Svi oni koji prikupljene stvari nisu u mogućnosti uskladištiti kod sebe, iste mogu dopremiti ispred Sportskog centra Višnjik gdje je Stožer Civilne zaštite grada Zadra u suradnji sa Crvenim križem organizirao prikupljanje.

Županijski stožer je također u stalnom kontaktu sa Stožerima civilne zaštite općina i gradova na području Zadarske županije koji su dobili upute o prikupljanju pomoći na svojim područjima koju će, kada dobijemo odobrenje, organizirano dopremiti u Sisačko-moslavačku županiju.

Iz županijskog Stožera civilne zaštite Zadarske županije mole sve plemenite ljude sa područja Zadarske županije koji su u svoje domove primili obitelji sa područja pogođenih potresom da im dostave njihove podatke zbog evidencije o broju ljudi na našem području, njihovim potrebama te kako bi mogli dostaviti informacije Stožeru civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije. Informaciju možete dostaviti na mail Stožera civilne zaštite Zadarske županije ([email protected])

Slično poručuju i iz Grada Zadra.

U Zadar od sinoć pristižu prve obitelji čiji su domovi porušeni i oštećeni. Kako bi olakšali njihov boravak i zbrinjavanje, Grad Zadar ovim putem poziva sve Zadrane koji su im stavili na raspolaganje svoje domove, apartmane i kuće za odmor da se obrate Stožeru Civilne zaštite Grada Zadra za potrebe nabavke hrane, higijenskih i ostalih nužnih kućnih potrepština.

Kontakt:

Tel: 099 2183596

e-mail: [email protected]

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...