26-godišnjak zapalio kontejner i napravio štetu od 100 tisuća kuna, razbio je i kamere u vrijednosti 57 tisuća kuna

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 19. siječnja  2021., u službi dežurstva, ispitalo državljanina Republike Hrvatske (1995.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv opće sigurnosti dovođenjem u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 26-godišnjak 3. prosinca 2019. u Zadru, iako svjestan da opisanim postupanjem može ugroziti imovinu većeg opsega, došao do građevinskog kontejnera u vlasništvu jednog trgovačkog društva te potom ušao u kontejner i izazvao požar. U požaru je u potpunosti izgorjela unutrašnjost tog kontejnera, kao i građevinski alat koji je bio u njemu, a do širenja požara na obližnje objekte nije došlo zahvaljujući brzoj intervenciji djelatnika Javne vatrogasne postrojbe Zadar. U potpunosti je izgorio građevinski alat i materijal u vrijednosti od 100.000,00 kuna, stoji u obrazloženju.

Osnovano se sumnja da je osumnjičeni 26-godišnjak tijekom noći 18. siječnja 2021. u Zadru, u dva navrata, u cilju oštećenja razbijao i palio tuđe stvari, pa je tako razbio dvije kamere za očitavanje registarskih oznaka osobnih automobila i rampu na ulazu u garažu jedne zdravstvene ustanove, oštetivši ustanovu za iznos od 57.000,00 kuna, te potom izazvao požar i na kontejneru za otpad pri čemu su izgorjela dva kontejnera u vrijednosti od 2.500,00 kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...