Župan Longin uhvaćen u laži?! Sporni HOS-ovci ipak su bili na popisu uzvanika na proslavi akcije Maslenica, popodne su to potvrdili i iz županije

Večernji list došao je posjed je popisa uzvanika za službeni protokol na obilježavanju 28. obljetnice VRO Maslenica u Zadru prema kojem su dvojica pripadnika HOS-a bili predviđeni sudionici komemoracije.

Konkretno, riječ je o Elvisu Čulini i Anti Barabi Knezu.

Njih su na popis, zajedno, stavili Zadarska županija i Ministarstvo branitelja.

Sam Knez medijima je u petak ujutro kazao kako su službeno pozvani od strane županije odnosno župana Božidara Longina.

Prva izjava župana Longina jutros medijima bila je kako sporni uzvanici nisu bili pozvani.

Nisu bili u protokolu, došli su sa strane, izjavio je Longin.

Mi bi se dotakli one stare “ako laže koza, ne laže rog”, jer jedino je to logično za zaključiti nakon naknadno dobavljenih dokaza i izjave šefa županije.

Pitamo se zato – gospodine Longin, čemu laganje?

Možda je i njemu lagano dosta ograničenja i zabrane ispijanja kava na terasama pa se poželio prepucavanja između svog stranačkog šefa i onog vrhovnog zapovjednika.

Antena Zadar koristi third party aplikacije za realizaciju anketa, kako bi smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno smanjili mogućnost internih manipulacija rezultatima.

Demantirala ga i sama županija

Kasno popodne iz Zadarske županije medijima je upućeno priopćenje u kojem kažu kako su svi nazočni – bili pozvani.

Na obilježavanje obljetnice bile su pozvane sve postrojbe koje su sudjelovale u VRO Maslenica, uključujući Udrugu 9. bojne HOS-a Zadar, uz preporuku da zbog epidemioloških mjera svaku od njih predstavlja po jedna osoba, a najviše dvije. Predstavnici Udruge 9. bojne HOS-a, redovno su prijavljeni u protokol, kao i predstavnici ostalih braniteljskih udruga, a s popisom su dan ranije bili upoznati i protokoli cijelog državnog vrha, uključujući Ured Predsjednika. Svi ostali pojedinci koji su se pojavili na odavanju počasti nisu bili dio službenog protokola te su na obljetnici bili isključivo u privatnom aranžmanu, navode iz županije.

Napominjemo da članovi Udruge 9. bojne HOS-a Zadar svake godine aktivno sudjeluju u programu obilježavanja VRO Maslenica, ravnopravno sa svim ostalim udrugama i da je suradnja s njima bila uvijek na profesionalnoj razini. Nadalje, kako bi se spriječila veća okupljanja organizacijski odbor je poslao preporuku svima koji žele odati počast žrtvama, da to učine samostalno tijekom dana jer smo, slijedeći upute Nacionalnog stožera civilne zaštite bili ograničeni s brojem sudionika, dodali su.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...