Cijela Dalmacija u minusu, poznati Norvežani za jutro najavili pahulje i u Zadru

Dugo najavljivan hladni val doživio je vrhunac u noći sa subote na nedjelju. Predviđalo se kako će ovo biti dosad najhladnija noć ove zime, a temperature u ponoći potvrdile su nagađanja. Diljem Dalmacije termometar je pokazivao ispod nule, rijetka su mjesta bila s pozitivnim predznakom.

Ništica je izmjerena u ponoći u Splitu, Šibeniku i Zadru, Dubrovnik je u isto vrijeme imao -1 stupanj Celzijev. Isto je toliko mjereno i u Blatu na Korčuli, ali i u Dolu na otoku Hvaru. Još niže vrijednosti imali su Klis i Biograd na moru, a apsolutno dno držalo je Biokovo. Ondje je, nekoliko minuta poslije ponoći, izmjereno čak -9 stupnjeva. Toliko je pokazivala živa na Šabića Stajama.

Sinj je u isto vrijeme imao -5 stupnjeva, stupanj manje mjerio se u Imotskom, a ogroman minus osjetio se i u Muću gdje je bilo -7 Celzijusa.

Nedjelja će osvanuti s nešto više oblaka. Snijeg je, pomiješan s kišom, moguć i na obali. Do kraja dana nastupit će razvedravanje kao uvertira za hladne i sunčane ponedjeljak i utorak. Već od srijede stiže kišni val i drastičan rast temperatura, javlja Dalmacija News.

Dok je subota protekla u znaku sunčanog vremena s jakom burom, kako javlja Dalmacija Danas, nedjelja donosi više oblaka. Od jutra će oblačnije biti na sjeveru Dalmacije, a naoblaka će se brzo proširiti prema jugu. Oborina će biti tek ponegdje i uglavnom će se držati mora. Tamo će padati kiša i susnježica. Malo snijega ili susnježice moguće je sredinom dana i popodne u sjevernoj, zatim srednjoj Dalmaciji. Prema kraju dana razvedravanje na sjeveru Dalmacije, proširit će se postupno prema jugu.

Puhat će uglavnom slaba bura i levant, na otvorenom moru prolazno jugo. Minimalne temperature od -10°C ponegdje u Zagori do 2°C uz obalu i na otocima. Najviše dnevne od -1°C ponegdje u Zagori do 7°C ponegdje na otocima.

U ponedjeljak i utorak sunčano i hladno, osobito u ponedjeljak.

Od srijede jugo koje će do petka biti olujno i podignuti temperature zraka do toplih 15 stupnjeva uz novu turu obilne kiše.

I Norvežani predviđaju pokoju pahulju na zadarskom području

I poznati meteorološki servis Yr.no za ovo jutro predvidio je oko 7 – 8 sati pokoju snježnu pahulju za područje Zadra. Pahulja će zasigurno biti u unutrašnjem dijelu županije tijekom jutra.

Tako će ih, primjerice, u Zemuniku Donjem tijekom jutra biti gotovo sigurno.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...