Je li ovo budućnost koncerata? Legendarni bend vratio glazbu na pozornice i održao nesvakidašnji nastup

Nakon što je globalna pandemija promijenila svakodnevicu te doslovce paralizirala svijet zabavljačke industrije, glazbenici na sve načine pokušavaju osmisliti koncerte u skladu s epidemiološkim mjerama.

Obzirom kako je cijeli svijet u očekivanju stišavanja pandemije koronavirusa još uvijek nije poznato kad će se koncerti kakve pamtimo moći održavati u bližoj budućnosti.

Glazbena je industrija u cijelom svijetu na koljenima, a neki su se izvođači, dok se korona kriza ne smiri, okrenuli online koncertima.

Upitno je i što će se dogoditi s velikim glazbenim festivalima pa je tako brojne fanove razočarala vijest kako će britanski Glastonbury otkazati ovogodišnje izdanje.

Publika je bila raspoređena u 100 balona te su uz poštivanje svih epidemioloških mjera zbog globalne pandemije odsvirali 13 svojih hitova.

Koncert ovog tipa pokazao se kao uspješna ideja, a The Flaming Lips su inače otprije poznati po korištenju balona na svojim koncertima, u što se mogla uvjeriti domaća publika prije nekoliko godina u Zagrebu.

Frontmen benda Wayne Coyne o koncertu je izvijestio i na svom Instagramu, a obožavatelji su mu u komentarima napisali kako im je ideja sjajna te se nadaju da će se što više bendova ugledati na njih.

‘Kad ste jednom u balonu, možete napraviti štogod poželite. Za 20 minuta uspjeli smo publiku smjestiti u balone. Sjajna je stvar da tako možete uživati u glazbi bez da ikoga od svojih bližnjih dovedete u opasnost. To je ‘novo normalno”, objasnio je Coyne, prenosi Tportal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...