Ne znate kada staviti dijete na spavanje? Pomoći će vam besplatni online kalkulator spavanja

Uspavljivanje male, ali i tjeranje veće djece da navečer legnu na vrijeme roditeljima može biti pravi izazov, pa je tim stručnjaka za spavanje iz američke tvrtke Hillary’s osmislilo kalkulator koji računa kad točno dijete mora biti u krevetu.

Brojna su istraživanja naime pokazala da je dovoljno sati sna ključno za normalno funkcioniranje djece u razvoju: a ovaj će vam pametni kalkulator sam sugerirati koliko sati sna dijete treba – ovisno o njegovoj dobi.

Sve što je potrebno jest unijeti djetetovu dob i vrijeme kad sutradan mora ustati i on će prema tome odrediti kad je najbolje vrijeme da roditelji djetetu požele laku noć i ugase svjetlo.

Savjetnica za spavanje Lucy Shrimpton objasnila je i na što bi roditelji još trebali voditi računa kad je riječ o zdravim navikama spavanja njihovog djeteta.

– Iako mnoga djeca dane u kući provode u pidžami, pogotovo kad nema škole, važno ih je natjerati da se obuku čim ustanu jer će im ta navika inače stvarati problem kad nastava opet počne – kaže Shrimpton i dodaje da je za dobar san djeteta nužna i zabrana tehnologije najmanje sat vremena prije spavanja.

– Previše vremena uz ekran televizora, pametnih telefona, tableta i video konzola povezuje se kod djece sa lošijim snom, manjim vremenom spavanja i cjelodnevnim umorom – objasnila je za The Sun kojeg prenosi Večernji.

Osim toga, Shrimpton naglašava i da je za dobar san vrlo bitna i uravnotežena prehrana djeteta, s puno voća,  povrća, proteina i B vitamina.

– I na kraju, pobrinite se da djetetova spavaća soba bude ugodno mjesto na kojem će rado boraviti i spavati – poručuje Shrimpton i kaže da ćete to lakše postići ako kod uređenja sobe i njemu date pravo glasa i mogućnost izbora, makar nekih sitnih detalja.

Kalkulator spavanja možete isprobati na ovoj poveznici.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...