“Čistoća je usred pandemije poskupjela 500 posto. Na taj način plaćaju svojih 7 direktora, 11 pomoćnika, 14 suradnika…”

Nedavno sam pisao kako je gradsko poduzeće Čistoća d.o.o. jedan od najgorih primjera u Hrvatskoj kad je u pitanju uhljebljivanje podobnih stranačkih kadrova HDZ-a, stoji u objavi predsjednika GO SDP-a Daniela Radete na društvenim mrežama, a koju prenosimo u nastavku.

“Tada sam javno objavio sistematizaciju tvrtke koja je bila skrivena od javnosti i otkrio kako u Čistoći radi sedam (7) direktora, koji uza sebe imaju i jedanaest (11) pomoćnika, četrnaest (14) stručnih suradnika i dvadeset i jednog (21) voditelja, i da ne spominjem i funkcije savjetnika, zamjenika, administratora, referenata itd.

Pitate se tko to sve plaća i održava? E pa dragi moji, evo jedan odličan primjer kako se takav nakaradni sustav uspješno odupire ovoj krizi i prihoduje više nego ikad.

Račun jednog malog obrta, koji proizvodi istu količinu smeća, između 4. mjeseca 2018. godine i 10. mjeseca 2020. godine povećao se, ni manje ni više, nego točno 495,35%. Napomena: radi se o istom obrtu, na istoj lokaciji!

Ne treba ni spominjati da je Čistoća cijelo ovo vrijeme usred pandemije, bez obzira što su mnogi obrti zatvoreni, revno naplaćivali svoje usluge, napisao je Radeta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...