Način na koji jedete Jaffa kekse otkriva puno o vašoj osobnosti

Istraživanje koje je provela tvrtka McVitie’s pokazalo je da postoji čak 520 različitih načina na koje možete jesti Jaffa kekse.

To je utvrdio statističar dr. Geoff Ellis koji je koristio kvalitativne i kvantitativne podatke, poput stila zagriza, preferiranog redoslijeda jedenja slojeva pa čak i umakanja u mlijeko i dijeljenja s drugima.

Uz to, bihevioralna psihologinja i stručnjakinja za veze Jo Hemmings otkrila je i da način na koji Britanci jedu Jaffa kekse govori nešto o njihovoj osobnosti.

Najpopularnija metoda je, jasno, jedenje u dvije polovice (tzv. polumjesec) s 52 posto, dok je druga najpopularnija jedenje cijelog keksa, odnosno potpuna pomrčina.

Tema konzumiranja Jaffa keksa pokazala se izrazito škakljivom budući da 69 posto Britanaca misli da jede kekse na “pravi način”, dok je 28 posto priznalo da bi se svađalo s nekim oko ispravne metode.

Svi ih jedu na svoj način

Istraživanje je otkrilo i što preferirana metoda konzumacije keksa govori o nečijoj osobnosti.

“Jaffa keksi pružaju jedinstveno iskustvo konzumacije i svi imaju svoj način na koji uživaju u njima. Možda grickate svu čokoladu prije nego što pojedete biskvit ili se odmah bacate na sredinu. Svi smo jedinstveni prema metodi jedenja”, objasnila je Hemmings.

Ovo je deset najpopularnijih načina na koji se jede Jaffa i što to govori o vašoj osobnosti.

Polumjesec – priča o dva zalogaja (52 posto)

Samouvjereni ste, racionalni i tradicionalni. Vidite život u optimističnom svjetlu. Postoji mogućnost da ste konformisti, ali u isto vrijeme opušteni i znate biti spontani.

Jedan zalogaj (26 posto)

Spontani ste. Volite instant zadovoljstvo i impulzivni ste. Puni ste samopouzdanja i karizme.

Grickanje rubova (24 posto)

Ljubazni ste i pomalo naivni. Disciplinirani i strpljivi, možda i pomalo sramežljivi, rezervirani i zatvoreni, no uživate u preciznosti grickanja i volite produžiti svoje uživanje.

Dekonstrukcija – odvajanje slojeva (sedam posto)

Kreativni ste i organizirani. Možda niste najsamouvjereniji, ali ega vam ne manjka. Znate što želite od života. Vjerojatno ne preferirate spontanost, već radije unaprijed znate svoje planove.

Ljubitelj čokolade – prvo jede čokoladni sloj (pet posto)

Topla ste osoba, prijateljski nastrojena i znate što želite. Živahni ste i ambiciozni.

Umakanje u toplo piće po izboru (četiri posto)

Oportunist ste, poduzetni i avanturistički nastrojeni. Uživate u rizicima, a planovi su vam stran pojam.

Počinjete s biskvitom (tri posto)

Prepušteni ste okolnostima i čekate svoj red za dobre stvari u životu. Niste nužno tradicionalisti, ali ste vrlo strpljivi i vjerojatno sramežljivi. Volite da vam romanse počinju sporo, a ne kao trenutna kemija.

Bacate se na punjenje (dva posto)

Niste spremni čekati na nešto, već sami grabite prilike. Konkurentni ste, ambiciozni i strastveni. Možda ste neuredni i neorganizirani jer mislite da život nije za pospremanje, već za uživanje.

Sendvič – dva keksa odjednom (dva posto)

Vrlo ste samopouzdani te uživate u moći i utjecaju. Obično ste ekstroverti i pomalo dominantni. Uvijek radije vodite, nego nekoga slijedite.

Dijeljenje keksa (dva posto)

Ljubazni ste i suosjećajni. Vjerojatno ste prijateljski nastrojeni, topli i popularni. Dijeljenje je društveno i velikodušno pa ste brižni i odani, piše Net.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...