PRIJEVARA TEŠKA 2,7 MILIJUNA Direktor iz Zadra krivotvorio zapisnik o neispravnosti vina pa ih prodao po tržišnim cijenama

Policijski službenici Službe kriminalističke policije, Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije PU zadarske u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Zadru dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom kojeg se sumnjiči za kaznena djela protiv gospodarstva i to Zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i Krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Naime, 48-godišnjaka se sumnjiči da je kao direktor trgovačkog društva, tijekom 2020. godine, s ciljem da prije pokretanja stečajnog postupka prenese imovinu društva koje je bilo u stanju prezaduženosti i neprekidne blokade žiro računa, izradio krivotvoreni Komisijski zapisnik o tehničkoj neispravnosti svih zaliha vina, vrijednih više od 2,5 milijuna kuna iako se u stvarnosti radilo o tehnički ispravnom vinu temeljem kojeg Zapisnika je fiktivno s tog društva prebacio cjelokupnu tu količinu vina sa zalihom ambalaže na svoje drugo društvo za znatno manji iznos od kupoprodajne vrijednosti, a potom ga s tog drugog društva fiktivno prodao svom trećem trgovačkom društvu, koje društvo je vino nastavilo prodavati po stvarnim tržišnim cijenama, pri čemu oštećeno trgovačko društvo nije primila nikakvu stvarnu protuvrijednost prodanih zaliha vina, već je 48-godišnjak kako bi u poslovnim knjigama opravdao navedene transakcije, krivotvorio Izjave o prijeboju tzv. Kompenzacije.

Na opisani način 48-godišnjak je oštetio prvo trgovačko društvo za gotovo 2,7 milijuna kuna za koji iznos je pribavio protupravnu imovinsku korist za svoje treće trgovačko društvo.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 48-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu podnosi se kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kaznena djela Zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i Krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...