Radeta bijesan: “Čekala se kampanja da se kupi akcelerator. Paraziti su iskoristili onkološke bolesnike”

Nakon što su građani i udruge prikupili gotovo 2 milijuna kuna za nabavku liberalnog akceleratora, Andrej Plenković jučer je stigao u Zadar s viješću kako država našoj bolnici nabavlja aparat za zračenje onkoloških bolesnika.

Vijest da nećemo morati čekati dok ne prikupimo puni iznos za ovaj medicinski uređaj i , neki su dočeli na nož. Ne zato što se ne raduju činjenici da najteži bolesnici više neće morati putovati u Zagreb ili Split na terapiju, već stoga što Plenkovićev potez promatraju kroz prizmu skorašnjih izbora. Tvrde da naše najranjivije građane iskorištavaju kako bi zadobili političke poene.

Predsjednik SDP-a, Daniel Radeta, osobito je oštro “opleo” po HDZ.ovcima.

Hrpa parazita iskoristila je onkološke bolesnike u svrhu političke kampanje. Moja prva sumnja u iskrene namjere oko nabavke ovog uređaja zapela je na čistoj logici. Kako to da Grad i Županija čiji proračuni zajedno imaju preko 1,7 mlrd. kuna godišnje, ne mogu izdvojiti 14 mil. kuna za linearni akcelerator koji je toliko potreban našoj bolnici? Siguran sam kako u samom početku namjere nisu bile takve, no netko je očito u ovoj priči vidio političku korist i čekao pravi trenutak. Bilo je i više nego očekivano da će priča oko nabave završiti teatralno i isključivo u svrhu nečije kampanje, kaže Radeta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...