Skupština KK Zadra: “U tri godine smanjili smo dug za 11,8 milijuna kuna”

Danas je održana Glavna skupština KK Zadar.

Obveze kluba na početku mandata ove Uprave, na dan 30. lipnja 2017. bile su 40.209.103 kuna, dok su na isti datum 2020. iznosile 28.404.304. kuna.

Smanjenje obveza u trogodišnjem razdoblju iznosi 11,8 milijuna kuna od čega je 5,3 milijuna kuna težak spor s poreznom upravom koji je klub dobio, a 6,5 milijuna kuna otplaćene obveze iz prethodnog razdoblja. Unatoč pandemiji i virusu COVID-19 te smanjenom prilivu sponzorskih sredstava, tekuće obveze se izvršavaju na vrijeme te se otplaćuju i obveze iz prethodnih razdoblja, objašnjavaju.

Na sastanku se govorilo i o omladinskom pogonu.

U ovom trenutku imamo mlade reprezentativce u sve tri kategorije (ukupno 5), a očekujemo povećanje tog broja, kao i uključenje našeg trenera u rad mladih reprezentativnih selekcija. Vrijedi istaknuti na smo u sezoni 2019/2020 u državnom prvenstvu pretkadeta i kadeta bili na prvom mjestu u trenutku prekida prvenstva zbog Covida i to bez poraza, kazuju.

Nakon 13 godina osvojena je titula pobjednika Kupa Krešimir Ćosić, što smo prije nekoliko dana ponovili.

U trenutku prekida Prvenstva bili smo prvi, dok je prekid natjecanja u ABA ligi došao kolo prije kraja u teškoj situaciji za nas, gdje bi teško izborili opstanak. Nastojimo u svakoj sezoni biti bolji u svakom pogledu, znamo da je puno posla pred nama i da treba raditi na otklanjanju brojnih nedostataka. Na temelju svega navedenoga, sredstva Grada Zadra odnosno poreznih obveznika troše se racionalno, nema zakulisnih radnji i afera, imamo razloga za optimizam. Na osnovu dosadašnjeg smanjenja obveza kluba, na osnovu rezultata i osvojene dvije titule pobjednika Kupa K. Ćosić te gledajući rad omladinskog pogona i igre razvojne ekipe koja se od ove sezone natječe u A-1 hrvatskoj ligi, a u kojoj igra 9 juniora KK Zadar, uvjeren sam da smo na dobrom putu, zaključuju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...