U subotu dvije nove izvedbe Zločina i kazne u zadarskom HNK

U subotu, 20. veljače u HNK Zadar održat će se dvije izvedbe predstave Drame plus, ZLOČIN I KAZNA,  u 18 sati  i u 20 sati.

Ulaznice za izvedbu u 18 sati su u prodaji od sutra, 16. veljače na blagajni HNK Zadar po cijeni od 60,00 kuna, a  predstava u 20 sati igrat će  samo za pretplatnike Mozaik pretplate.

Nastala prema motivima scenske adaptacije Andrzeja Witolda Wajde, ZLOČIN I KAZNA, ova predstava postaje poligon za testiranje granica izdržljivosti psihe jednog čovjeka razapetog između dva identiteta – borca za društvenu pravdu i ubojice. Protagonisti predstave ulaze u filozofsku raspravu o pravdi pitajući se koliko ju je puta povijest čovječanstva opovrgnula i  koje posljedice na nas kao socijalna bića  ona ostavlja?

Vrijedi li ubiti jednu “pišljivu uš”? Kako će se to odraziti na ostatak hranidbenog lanca? Hoćemo li doživjeti toliko žuđenu društveno-političku promjenu nabolje ili će pak  vremenom rezultirati domino-efektom i uništiti svaku postojeću ?………Sve su to pitanja koja postavlja Rodion Romanovič Raskoljnikov, mladi, ambiciozni, inteligentni i izmučeni student prava kojem krajnje siromaštvo u kojem se zatekao sve više nalikuje na trajni socijalni hendikep, nego na jednu od teških, ali i prebrodivih životnih faza.

Odvaživši se na ubojstvo kako bi krenuo na čvrsti put dokazivanja svojih filozofskih teza,on polagano uviđa kako ipak ne kroči putem dokaza, već putem iskušenja.

Igraju: Luka Knez / Marin Klišmanić / Lara Nekić / Dragan Veselić/ Sanda Pinter/ Domagoj Ikić / Veronika Mach / Vito Sikirić/ Elodie Paleka

režija/ Vinko Radovčić

dramaturgija / Antonela Tošić

kostimografija / Anita Goreta

scenografija/ Naonar i Vinko Radovčić

odabir glazbe / Vinko Radovčić

oblikovanje svjetla/ Frane Papić

oblikovanje tona/ Mate Petričević

maska/ Maria Pehar

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...