Barbara Jelić Ružić, Šime Vrsaljko, Marko Popović…; Poznati sportaši vesele se odbojkaškim uzbuđenjima koja nas ovog ljeta čekaju u Zadru

Poznati hrvatski sportaši vesele se odbojkaškim uzbuđenjima koja nas ovog ljeta čekaju u Zadru. Skupina Europskog prvenstva za odbojkašice igrat će se u ŠC Višnjik od 19. do 26. kolovoza, a hrvatske reprezentativke na domaćem će se parketu boriti za prolazak u daljnju fazu natjecanja. Kako bi natjecanje doprlo do što više ljubitelja sporta u cijeloj Hrvatskoj pobrinut će se i ambasadori zadarske skupine Barbara Jelić Ružić, Senna Ušić, Šime Vrsaljko, Marko Popović i Igor Omrčen.

Bivši hrvatski košarkaški reprezentativac Marko Popović svjestan je koliko domaćinstvo Europskog prvenstva znači njegovom rodnom gradu: ”Jako mi je drago da će Zadar biti domaćin jednoj od skupina Europskog prvenstva odbojkašica, jer je ovo doista pravi sportski grad koji zna i cijeni sport. Nadam se samo da će se do tada situacija s koronavirusom poboljšati i da će publika moći podržati naše djevojke.  Dobro znam koliko je važna podrška s tribina kada se igra u dresu s nacionalnim grbom, a naročito podrška zadarskih gledatelja. Pratim oduvijek odbojku, veselio sam se uspjesima ranijih generacija koje su mi po godinama bile bliže. Uvijek mi je bilo žao što u karijeri nisam imao prilike bolje upoznati neku od odbojkašica, jer su nam se putovi, unatoč tome što sam igrao u više zemalja, nekako razilazili. Zato ću sada imati vremena u Zadru sve to nadoknaditi.”

Senna Ušić Jogunica, legendarna hrvatska odbojkašica do nedavno je bila u sastavu reprezentacije i dobro zna što je potrebno za odličnu atmosferu u ekipi:

”Igrala sam zajedno s više od polovice ovih djevojaka koje su sada u reprezentaciji i već se unaprijed veselim njihovim utakmicama. Za odličnu su atmosferu same zaslužne, imaju fenomenalnog trenera i uvjete na kojima im čak malo i zavidim. Hrvatski odbojkaški savez ih zaista sjajno prati, pa djevojke imaju sve preduvjete napraviti iskorak u odnosu na ranija prvenstva. Svi se toplo nadamo da će do tada i situacija s pandemijom korona virusa biti pod kontrolom i da će dvorana u Zadru biti pretijesna da primi sve navijače.”

Odbojkašice će na velikom europskom natjecanju podržati i hrvatski odbojkaški reprezentativac Igor Omrčen: ”Izuzetno je važno zbog popularnosti odbojke kod nas da će se jedna skupina Europskog prvenstva odigrati u Zadru. Naše su odbojkašice svojim igrama i rezultatima do sada to apsolutno zaslužile, i nadam se da će im ovo biti dodatna potpora i podstrek da naprave što bolji rezultat. A svi mi koji smo ambasadori Eurovolley-a u Zadru dat ćemo sve od sebe da im na tom putu pomognemo koliko možemo.”

Europsko prvenstvo igrat će se od 18. kolovoza do 4. rujna, a uz Zadar domaćini su Beograd, Plovdiv i Cluj-Napoc. Na ovom najvećem natjecanju za ženske reprezentacije, pod pokroviteljstvom Europske federacije CEV, sudjelovat će 24 najbolje ekipe Starog kontinenta, a organizatori će pokušati premašiti uspjeh postignut posljednjim izdanjem Europskog prvenstva iz 2019. godine, gdje su domaćini bili Turska, Poljska, Mađarska i Slovačka.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...