Dukić najavio poskupljenje usluga Čistoće, otpad ćemo vjerojatno voziti u Obrovac

Da će odvoz smeća poskupjeti, potvrdio je danas na sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Branko Dukić.

Naime, vijećnik Mladen Malta upitao ga jesu li do danas komunicirali s vlasti u Obrovcu oko mogućnosti odlaganja otpada na Kljakovači. Bilo bi to privremeno rješenje, dok Centar za gospodarenje otpadom u Biljanima Donjim ne bude gotov.

Time bi se smanjio pritisak na odlagalište u Diklu, no budući da je ovo odlagalište od grada udaljeno 40 kilometara, hoće li usluge Čistoće poskupjeti?, upitao je Malta.

Dukić mu je kazao kako nema konačnog dogovara, ali…

Korona je usporila radove, ali Diklo je pri kraju i vidjet ćemo što ćemo učiniti. Nama je cilj zatvoriti odlagalište u gradu i krenuti s odvozom u Biljane Donje. Smeće će vjerojatno poskupjeti, ali ne znamo još koliko. Čekamo konačnu odluku Obrovca, pa ćemo se vjerojatno priključiti, kazao je.

Projekt izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje vrijedan je 486 milijuna kuna, od čega 76 posto sufinancira EU iz Kohezijskog fonda..

Do danas imamo osam građevinskih dozvola, a preostaje ishoditi još dvije.

Prema planu gradske uprave, tijekom 2022. godine konačno zatvaramo odlagalište otpada u Diklu i stoga je od iznimne važnosti da projekt izgradnje Centra za gospodarenje otpadom bude završen u predviđenom roku, točnije u drugoj polovici iduće godine.

Do tada, Grad Obrovac ponudio je odlagalište Kljakovača u Bilišanima, na koje bi otpad po cijeni za 200 kuna po toni mogao dovesti tko želi. Hoće li ovaj prijedlog dobiti “zeleno svjetlo”, znat će se uskoro.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...