Od početka ožujka zaraženo 109 zadarskih učenika i 28 profesora; “Za dva tjedna očekujemo poboljšanje situacije”

“Od ponedjeljka se nastavlja s nastavom kakva je bila početkom drugog polugodišta, učenici nižih razreda osnovnih škola su po A modelu, a učenici viših razreda po C modelu. Za srednje škole je nastava na daljinu, osim za maturante, a preporuka je da se praktična nastava odvija redovito”, rekao je danas ispred zgrade Poliklinike Ivan Šimunić, pročelnik županijskog Upravnog odjela za školstvo.

-Imamo oko 19 tisuća učenika u svim generacijama i ovo je jedna mjera predostrožnosti. Neke škole su već na B ili C modelu, ima ih koje su u dobroj situaciji, a radi se o manjim školama, no zbog povećanja pozitivnih učenika se ide na novih model nastave kako bi se smanjile migracije učenika, rekao je Šimunić, dodajući da je trenutno u županiji zaraženo 60 učenika, dok ih je u 740 u samoizolaciji.

Prema podacima dr. Alana Medića, od 01. do 22. ožujka u županiji je zaraženo 62 srednjoškolaca i 47 osnovnoškolaca. Pozitivno je bilo 18 profesora u osnovnim te 10 u srednjim školama.

-Očekujemo da bi ova mjera nastave po C modelu trebala smanjiti broj zaraženih kroz dva tjedna. Ostalo ovisi o nama. Kad naiđete na osobu koja je budala, jaka je i velika, a još je i pijana i drogirana, ne idete se s njom bosti. Tako je i kada naiđete na virus. On je vrlo neinteligentno biće ali je jako spremno preživjeti i napraviti štetu, zaključio je Medić.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...