“U potrazi za pričom”; Saznajte tko je bila zadarska Rimljanka Melia Aniana koja je nakon smrti supruga dala popločati tržnicu i podignuti slavoluk

Udruga Manufaktura Ideja iz Zadra u sklopu projekta „U potrazi za pričom…“, a u povodu Svjetskog dana pripovijedanja, predstavlja pronađenu priču za 2021. – Udovica Melia.

Cilj projekta zadarske Udruge Manufaktura Ideja, pod nazivom „U potrazi za pričom…“, je da kroz tradicijski oblik usmenog pripovijedanja promiče nematerijalnu kulturu, njeguje kontinuitet međugeneracijske komunikacije s ciljem prijenosa: znanja, iskustva, umijeća, jezika i usmene predaje. Inspiraciju za potragu i oživljavanje prošlosti Stručni tim Udruge nalazi u povijesnim izvorima, bilješkama, predajama, u zabilježenoj povijesti i tradiciji Zadra i zadarskoga zaleđa.

U petak 19. ožujka 2021., uoči proljetnog ekvinocija i Svjetskog dana usmenog pripovijedanja, u Arheološkom muzeju Zadar, s početkom u 18:00 sati predstavit će se pronađena priča u 2021. „Udovica Melia“. U središtu priče je žena, udovica, zadarska Rimljanka Melia Aniana koja je u spomen na svoga preminulog supruga oporučno dala popločati tržnicu i podignuti slavoluk.

Projekt podupire i grad Zadar u sklopu javnih potreba u kulturi.

Priču će na inovativan način predstaviti dr. sc. Kornelija A. Giunio, Milena Dundov, dramska umjetnica, Ana Fundak, prof. klasične filologije i Elvira Katić, prof.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...