U Privlaci prikupljeno 26 doza dragocjene tekućine; Prva ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi protekla u veseloj atmosferi

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Zadar i Aktiva DDK Privlaka, uz financijsku podršku Općine Privlaka, uspješno je provedena prva ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Privlaci.

Za uspješnu provedbu akcije pobrinulo se medicinsko osoblje s Odjela za transfuziologiju Opće bolnice Zadar te volonteri Gradskog društva Crvenog križa Zadar.

Akcija je provedena u župnoj dvorani uz striktno poštivanje mjera za sprječavanje širenja koronavirusa, dezinfekciju ruku, nošenje zaštitnih maski, mjerenje temperature darovatelja, dezinfekciju kreveta i prostora.

Odazvalo se 28 darivatelja, a prikupljeno je 26 doza dragocjene tekućine koja život znači.

Na darivanju su sve pripadnice ljepšeg spola povodom Međunarodnog dana žena, u znak pažnje dobile ružu na poklon.

Unatoč trenutnim mjerama za sprječavanje širenja koronavirusa, darivatelji su u veseloj atmosferi dočekali svoj red za vađenje krvi, a spoznaja da će njihova krv spasiti nečiji život zasigurno je svakom privlačkom darivatelju unijela toplinu oko srca.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...