Vučetić odgovorio HDZ-ovcima: “Zadar je slobodan grad, nije ni metla, ni plijen, a ni utvrda”

Marka Vučetića, kandidata oporbe na predstojećim lokalnim izborima naljutila je izjava zadarskih HDZ-ovaca kako je za realiziranje gradskih projekata potrebna suradnja sa županijskom i državnom razinom.

Naziva je vrhuncem prikrivene političke perverzije.

Oni, zapravo, žele poručiti kako će, u slučaju da HDZ ne bude vladao Zadrom, na županijskoj i državnoj razini bojkotirati projekte razvoja Zadra. Ovo je očitovanje prezira prema Zadru. Zadar je ili njihov ili će ga uništiti. Oni koji tako razmišljaju, nužno uništavaju Zadar i dok misle da je njihov. Ljubav i briga prema gradu ostvaruje se neposrednim odnosom, a ne posredstvom stranke. Zadrom treba upravljati sukladno postulatima upravne znanosti, a ne prema stranačkim uputama uništavanja grada, kazuje Vučetić i odgovara hoće li surađivati sa županijskom i državnom razinom?

Hoću. Zašto? Zato što mi je stalo do Zadra i zato što Zadar vidim kao slobodan grad, izvan i iznad svih neprijateljstava. Zadar nije oružje, nije ni meta, nije ni plijen, a nije ni utvrda. Zadar je slobodan grad, a ako to nije, slobodan će postati. Sloboda grada rađa se slobodnim izborom u grad zaljubljenih građana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...