HDZ-ovka iz Zadra prekinula sjednicu o planu oporavka i svim kritičarima poručila da ne vole Hrvatsku

Burno je bilo jučer na saborskom Odboru za proračun i financije gdje se raspravljalo o Nacionalnom planu oporavka i otpornosti.

Šefica Odbora, HDZ-ova zastupnica Grozdana Perić, naprasno je prekinula sjednicu ne dopustivši tako svim članovima Odbora da završe svoja izlaganja i iznesu svoja mišljenja.

O tome što se zapravo dogodilo na Odboru na Fejsu se oglasila zastupnica Centra Marijana Puljak.

U statusu koji je naslovila Skandal na Odboru za financije prepričala je da su kritike Nacionalnog plana oporavka osim nje iznijeli su i vanjski članovi odbora, Vuk Vukoviću ime Ekonomskog savjeta UGP-a, Iva Tomić u ime Hrvatske udruge poslodavaca i profesor Josip Tica.

Na kraju je, piše Puljak, predsjednica odbora u svom izlaganju rekla kako svi koji kritiziraju Nacionalni plan i projekte koji se njime financiraju ne vole Hrvatsku.

Kasnije se u Facebook grupi Udruga – Glas Poduzetnika oglasio i Vuk Vuković koji je na Odboru predstavljao ekonomski savjet UGP-a. Bio je tamo kako bi vladi predložio njihov plan za spas Hrvatske. No odbijen je. Štoviše, šefica Odbora ga je prekinula usred izlaganja i nije mu htjela odgovoriti na pitanja ni dozvoliti da govori, prenosi Index.

Optužila ga je da ne voli Hrvatsku. I to joj nije prvi put, isto je napravila i Hrvoju Bujasu, šefu UGP-a, ljetos na panelu u Zadru kad ga je pitala je li želio Hrvatsku.

Grozdana Perić je rođena 1961. godine u Zadru, a završila je Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Godinama je u rodnom gradu bila na funkciji pročelnice za financije. Prvi saborski mandat je osvojila 2016. godine.

Mediji su o njoj pisali da je Kalmetin kadar i da je odana Plenkoviću. HDZ ju je u jeku afere Agrokor gurnuo i u istražno povjerenstvo za Agrokor.

Osim što je predsjednica Odbora za financije i državni proračun, Perić je trenutno članica i nekoliko drugih odbora. Između ostalog, članica je Odbora za gospodarstvo, Odbora za ravnopravnost spolova, Odbora za međuparlamentarnu suradnju i Nadzornog odbora Financijske agencije iz reda zastupnika.

Predsjednica je Povjerenstva za fiskalnu politiku i zamjenica člana u još dva odbora. Članica je i u dvije međuparlamentarne skupine prijateljstva, onih između Hrvatske i Litve te između Hrvatske i Slovačke.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...