HZJZ najavio smanjenje cijena, ali PCR test u Zadru ostao 800 kuna; Škrgatić: “Nismo dužni prihvatiti korekcije, ostajemo pri starim cijenama”

Građani koji su na punkt kod zadarske bolnice danas došli na testiranje uz plaćanje, ostali su neugodno iznenađeni kada im je za PCR test ispostavljen račun u iznosu od 800 kuna.

Naime, HZJZ je na svojim stranicama objavio nove cijene brzih antigenskih i PCR testova, uz napomenu kako one vrijede od 7. travnja.

“Od dana 7. travnja 2021. u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo na snagu stupaju nove cijene mikrobioloških pretraga koje se pružaju na zahtjev pravnih i fizičkih osoba”, piše na stranicama Zavoda.

Pojašnjavaju kako test na SARS-Cov-2 RT-PCR po novom iznosi 500 kuna, brzi antigenski test na COVID-19 150 kuna, a za prijevod nalaza na engleski jezik morat će se platiti dodatnih 125 kuna.

Djelatnici punkta na bolničkom parkingu nisu imali odgovor na pitanje zašto novi cjenik na dan 8. travnja još uvijek nije stupio na snagu, pa smo isti potražili kod Zorana Škrgatića, ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Zadarske županije.

Nismo dužni prihvatiti cijene HZJZ-a i korigirati postojeće. Ostajemo pri starim cijenama, kratko nam je kazao ravnatelj.

Podsjećamo, testiranje s uputnicom liječnika obiteljske medicine, epidemiologa ili liječnika specijaliste se ne naplaćuje. No, ako osoba koja je bila u kontaktu sa zaraženima ili ima simptome bolesti želi provjeriti svoje zdravstveno stanje, testiranje može obaviti na osobni zahtjev uz plaćanje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...