Nijemci masovno pretražuju kuće za kupnju na Viru, interes i za stanovima u Zadru: “Pandemija je utjecala na tržište”

Među inozemnim posjetiteljima oglasnika Crozilla.com tijekom ožujka su prevladavali oni iz Njemačke, a najveći interes pokazivali su za kućama na području Istre, Vira, Vodica i Krka.

Posjetitelji iz inozemstva u ožujku su na oglasniku Crozilla.com posebnu pozornost usmjerili na otok Vir koji se ponovno istaknuo prema interesu za tamošnjim kućama i zemljištima.

„Pandemija je imala velik utjecaj na tržište, posebno jer stranci više ne mogu tako jednostavno dolaziti u obilaske nekretnina, ali promijenila je i način života, ljudima je postalo bitno maknuti se iz sredine u kojoj se nalaze, pa razmišljaju o investicijama koje im ranije nisu bile u planu što je utjecalo na pojačan interes za kućama i zemljištima za njihovu izgradnju”, za Crozilla.com rekao je Nikica Begonja, predsjednik strukovne skupine posrednika HGK ŽK Zadar i vlasnik agencije Nina dom d.o.o. koja već 25 godina djeluje na Viru.

Dodaje i kako u posljednje vrijeme za tamošnjim nekretninama ima dosta interesa potencijalnih kupaca iz Njemačke i Austrije, za što je, kako kaže, zaslužna i jaka promidžba Vira u inozemstvu kojom je postao prepoznatljiv kao otok na kojem je poželjno posjedovati nekretninu.

„Dosta se radi na promidžbi Vira, pa raste i njegova turistička ponuda.“

Zagreb, Split, Pula, Rijeka, Osijek i Zadar u ožujku su bili najtraženiji gradovi za kupnju stanova.

Osim onih domaćih, interes su pokazali i potencijalni kupci iz inozemstva među kojima je najviše onih ih Njemačke, zatim Slovenije te BiH.

Vir, Vodice, Krk, Crikvenica, Poreč, Zadar i Pula gradovi su u kojima su potencijalni strani kupci najviše pretraživali ponudu kuća za prodaju. Kada je riječ o građevinskim zemljištima u ožujku su najtraženija bila ona na području Vira, Pule, Vodica, Crikvenice i Krka.

„Kriteriji koji su stranim kupcima bitni su lokacija, lokacija i lokacija. Na Viru ih zanimaju kuće uz more ili one s panoramskim pogledom, a zatim i one s velikom okućnicom na kojoj je moguće imati ili izgraditi bazen. Što se tiče zemljišta, još uvijek se čekaju izmjene i dopune prostornog plana općine Vir prema kojem će se moći graditi i na još neizgrađenim građevinskim područjima otoka”, rekao je Nikica Begonja za Crozilla.com.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...