Stožer produljio mjere za Zadarsku županiju; I dalje obavezne maske na otvorenom, kafići rade do 20 sati i nema prodaje alkohola po noći

U noći s četvrtka na petak istekle su mjere koje su zadnji put korigirane 31. ožujka.

Mijenja li se što, odgovorio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na konferenciji Nacionalnog stožera.

“Jučer smo donijeli produžetak mjera na nacionalnoj razini, u kojima nema promjena u odnosu na mjere koje su bile protekla dva tjedna. Jučer su zatražili strože mjere u Brodsko-posavskoj županiji, a produžili smo mjere u Splitsko-dalmatinskoj, Zadarskoj i još nekima. Dubrovačko-neretvanska je zatražila novu mjeru koja se odnosi na Trpanj, kojom je predloženo blago ublažavanje mjera kojom se predlaže rad ugostiteljskih objekata na otvorenom do 19 sati”, rekao je Božinović.

Sjetimo, mjere koje se tiču Zadarske županije, a koje su prema riječima šefa Stožera produljene, odnose se na obvezno korištenje maski za lice ili medicinskih maski na otvorenim prostorima gdje se očekuje veći protok ljudi (tržnice, prostori oko trgovačkih centara, vjerski objekti i slično) bez obzira na fizički razmak, zabranu prodaje alkoholnih pića u vremenu od 20 do 6 sati i ograničavanje rada ugostiteljskih objekata do 20 sati.

Nadalje, tu je i preporuka da se vjerski obredi kad god je to moguće održavaju na otvorenom ili prenose putem radio, tv programa ili na drugi način koji će omogućiti vjernicima da prisustvuju vjerskom obredu bez dolaska u vjerske objekte.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...