Vicković: “Prijedlog je i da osnovne škole u gradu Zadru budu na modelu C, i dalje imamo velik broj zaraženih učenika”

Nakon što nam je Ivan Šimunić, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije potvrdio kako škole pod njegovom ingerencijom, a to su sve srednje i one osnovne van grada, od ponedjeljka startaju s online nastavom, od šefa Stožera Zadarske županije doznajemo kako se odluka odnosi i na osnovne škole na području Zadra.

Prijedlog je da sve škole na našem području prijeđu na online nastavu, bez obzira tko im je osnivač. Taj prijedlog uputila je Stožeru naša epidemiološka služba koja je utvrdila da i dalje među zaraženima imamo visok postotak školaraca. Osim pročelnika Šimunića, pročelnik Nekić zadužen za osnovne škole na području grada Zadra primio je naš dopis i odluka će uslijediti uskoro, kaže nam Šime Vicković.

Od ukupno 139 novozaraženih na današnji dan, u gradu Zadru je njih 76.

Broj aktivnih slučajeva u gradu je 427.

Epidemiološka situacija svakako nije idealna, ali zadovoljni smo činjenicom da smo povećali kapacitet bolnice za COVID pacijente. Nadamo se da će to biti dovoljno, ali ako se brojke dodatno pogoršaju, u planu nam je odjel po odjel pretvarati u onaj za pacijente zaražene koronavirusom, zaključuje Vicković.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...