Zadranin (40) sedam godina tukao i vrijeđao suprugu pred djetetom, razbio vrata stana u koji se sklonila prijeteći joj ubojstvom

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 21. travnja  2021., nakon provedenog istraživanja, podiglo optužnicu protiv državljanina Republike Hrvatske (1981.) zbog počinjenja kaznenog djela protiv braka, obitelji i djece, i to kazneno djelo nasilja u obitelji, kazneno djelo povrede djetetovih prava, kazneno djelo protiv života i tijela nanošenjem tjelesne ozljede i kazneno djelo protiv osobne slobode prijetnjom.

Okrivljenom 40-godišnjaku se stavlja na teret da je od svibnja 2014. godine do 22. ožujka 2021. u svojoj obiteljskoj kući u Zadru, kao otac malodobnog djeteta; iako svjestan da opisanim postupanjem ugrožava pravilan psihofizički razvoj svog djeteta te protivno čl. 10. Zakona o zaštiti nasilja u obitelji; svjestan da opisanim postupanjem ponižava i ugrožava svoju izvanbračnu suprugu, i pristajući na to, fizički napadao izvanbračnu suprugu vrijeđajući ju pritom raznim pogrdnim riječima i omalovažavajući ju, i to sve u nazočnosti njihovog djeteta.

Okrivljeniku se stavlja na teret da je 22. ožujka 2021. ispred oštećenog djeteta, u cilju da ustraši izvanbračnu suprugu, zaprijetio joj da će ju usmrtiti, a potom ju je i fizički napao zbog čega je oštećenica pobjegla u stan te se zaključala dok je okrivljenik nasilno pokušavao ući u stan razbivši pritom ostakljeni dio balkonskih vrata i istovremeno joj prijeteći i vrijeđajući.

Oštećenica je zadobila lake tjelesne ozljede dok je okrivljenikovo ponašanje kod nje izazvalo strah i uznemirenost te osjećaj povrijeđenosti, poniženosti i nemoći, a kod djeteta je njegovim ponašanjem ugrožen pravilan psihofizički razvoj.

U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...