Dukić o Ričardu i Vučetiću: “Vidim da se puno toga već podijelilo, a zec je još u šumi”

U drugi krug ušli su aktualni HDZ-ov gradonačelnik, Branko Dukić, i Marko Vučetić, kandidat koalicije koju predvodi SDP.

Iako nije odnio pobjedu u prvom krugu, Dukić je u Dnevniku HTV-a izjavio da vezano za projekte u Gradu nije upitno povjerenje građana u HDZ.

“SDP i koalicija imali su također 3 tisuće glasova manje. U postocima to znači da su oni puno više izgubili. Međutim, mi smo svjesni poruke”, kazao je Branko Dukić, dodajući da je pravo iznenađenje izbora Nezavisna lista Enija Meštrovića.

Građani će imati njegov glas u Vijeću i to treba poštovati, odgovorio je Branko Dukić na poruku Vučetića da je HDZ-ov kandidati pred njim u prednosti s 3 tisuće glasova, ali i 3 tisuće manje nego na prošlim izborima.

Dodao je da su HDZ-u u prvom planu razvoj grada i demografija te je naglasio da se grad razvija godinama i da trenutno imaju nikad više zaposlenih ljudi, a raste i broj djece u vrtićima.

Na pitanje je li spreman za većinu u Gradskom vijeću ponuditi mjesto predsjednika Vijeća Eniju Meštroviću Dukić je kazao: “Ja nemam legitimitet da mogu pregovarati i nisam razgovarao s gospodinom Meštrovićem. Osnove za razgovor možemo stvoriti kad postanem gradonačelnik.”

Ričard ili Enio Meštrović?

“To je jedan normalan proces. Moramo se dogovarati. Ne želimo svađe i kaos u Gradskom vijeću, ne želim ništa što bi kočilo razvoj Grada”, kazao je Dukić.

Komentirajući Meštrovićevu najavu da će na prvu sjednicu Vijeća doći kao Ričard, Dukić je odgovorio da će Ričard “kad potpiše i da prisegu, onda postupati kao Enio Meštrović”. Vjeruje da se po programskoj osnovi uvijek mogu naći s Meštrovićem.

Na ponovljeno pitanje je li Meštroviću spreman ponuditi mjesto predsjednika Gradskog vijeća Dukić je odgovorio: “To samo on može reći, ja ne. Ja nisam s njim ni razgovarao. Vučetić i SDP su mu to ponudili, ne znam po kojoj osnovi. Vidim da su puno toga već podijelili, a zec je još u šumi.”

“Mi nastavljamo s našim politikama. Za svako treće dijete dajemo 35.000 kn, snizili smo cijene vrtića. Ne smije biti neupisanog djeteta – s 80 na 95 posto obuhvaćenosti. Znamo točno što trebamo napraviti. Imamo besplatne udžbenike, dat ćemo i radne bilježnice. Napravit ćemo nove vrtiće i škole i konačan cilj je škola u jednoj smjeni. Nastavljamo s POS-om, dodjelom zemljišta i stanovima za iznajmljivanje mladima”, kazao je Dukić najavljujući i izgradnju Poduzetničkog inkubatora te otvaranje dnevnih boravaka za starije i gradnju domova za starije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...