Otvorena je poslovna zona u Pakoštanima vrijedna oko 15 milijuna kuna; Kurtov: “Ovdje posluje 25 poduzetnika, ukupno je 300 zaposlenih”

Župan Božidar Longin sa suradnicima i u pratnji načelnika općine Pakoštane Milivoja Kurtova nazočio je danas otvaranju poslovne zone u Pakoštanima.

Riječ je o projektu završnog infrastrukturnog uređenja poslovne zone Servisna zona Pakoštane koji je sufinancirala Europska unija iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. iznosom od oko 3 milijuna kuna.

Ukupna vrijednost završnog projekta je oko 4.5 milijuna kuna

Poslovna zona prostore se na 12 i po hektara,  ukupno ulaganje u zonu procjenjujemo na oko 15 milijuna kuna od čega je 9,5 milijuna kuna financirano od strane EU fondova ili putem nacionalnih natječaja, Hrvatskih voda i ministarstava, dok je 6 milijuna kuna izravno u razvoj infrastukture u zoni uložila Općina Pakoštane. U zoni trenutno imamo 25 poduzetnika, još su 2 parcele slobodne, a ukupno je 300 zaposlenih u tim tvrtkama. U zoni od djelatnosti imamo od prerade ribe, uljare, pekarstva i slastičarstva do praonica, suhih vezova, gradnje stambenih i nestambenih zgrada, veleprodaju građevinskih materijala i slično, istaknuo je načelnik Općine Pakoštane Milivoj Kurtov.

U Općini Pakoštane se ozbiljno i sustavno promišlja. Ono što je najvažnije je da su ovo nova radna mjesta. Moram naglasiti da mi u protekloj godini nismo izgubili niti jedno radno mjesto, u odnosu na isti dan prošle godine imamo  danas imamo 1730 više zaposlenih u našoj županiji. To je sve plod sustavnog promišljanja i ozbiljnog rada, ali i mjera Vlade RH i mjera lokalne i regionalne  samouprave. Mi smo 7 mjera u godinu dana donijeli kako bi olakšali našim poduzetnicima i kako bi sačuvali tvrtke da nakon krize mogu ponovno raditi, rekao je župan Božidar Longin.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...