Pad broja novooboljelih za 37 posto u tjedan dana; Brojimo 926 novih slučajeva, 41 osoba je preminula

Prema službenim podacima, u posljednja 24 sata zabilježeno je 926 novozaraženih, čak 509 manje nego prošlog petka.

Više je na konferenciji Nacionalnog stožera kazala Vera Katalinić-Janković, pomoćnica ministra zdravstva.

– Danas je 445. dan od pojave koronavirusa. Trenutno je broj aktivnih slučajeva 7.214. Na bolničkom liječenju su 1.752 osobe, njih 207 je na respiratoru, 21 više nego jučer. Hospitalizirano je 126 bolesnika u posljednja 24 sata. Preminula je 41 osoba”, kazala je Katalinić-Janković.

Voditelj Službe za epidemiologiju zaraznih bolesti HZJZ-a, Bernard Kaić, stavio je podatke iz Hrvatske u međunarodni okvir.

„Imamo pad broja novooboljelih za 37 posto u tjedan dana. To je dobro, ali ti su brojevi i dalje vrlo visoki. Naša 14-dnevna incidencija je 443, jedna od viših u EU. Doduše, kod nas je kasnije počeo porast pa je i kasnije počeo padati“, kazao je Kaić.

„Ako se sjetite semafora Europske komisije, sve hrvatske županije još su u crvenom, ali Istarska bi ubrzo mogla preći u narančasto. Sjeverne županije su nažalost u tamnocrvenom““, dodao je epidemiolog.

Ministar zdravstva Vili Beroš govorio je o stanju u zdravstvenom sustavu, rekavši da je su covid centri počeli smanjivati kapacitete za te bolesnike.

“Međutim, opuštanja nema, postoje elementi koji nas na to upozoravaju. Jučer je na respirator priključena nova 21 osoba“, kaže Beroš.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...