Cestitka_Uskrs

Božinović opet o Zadru: “Nadam se da će se situacija ovdje smiriti. Još uvijek smo na početku sezone, imamo dovoljno vremena da postanemo ozbiljni”

Ministar unutarnjih poslova i čelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović danas je još jednom komentirao povećani broj zaraženih u Zadru.

“Nažalost, potvrdilo se da je 7 osoba izravno zarazilo na košarkaškoj utakmici, a kao što su rekli iz Zadarskog zavoda, bilo je i drugih mjesta. Ono što je razlog za optimizam je činjenica da Zadar ima vrlo jaku i sposobnu epidemiološku službu s dr. Medićem. Mislim da kad govorimo o Zadru da će plod njihovog rada dovesti do toga da taj broj neće eksplodirati”, rekao je, prenosi N1.

Napomenuo je da smo turistička zemlja i dobrim dijelom ovisimo o dolasku stranih gostiju.

“Znamo da nam najviše turista dolazi iz Njemačke, a tu je vrlo jednostavna računica, ukoliko je broj novozaraženih veći od onoga koji državu ili regiju svrstava u zelenu zonu, uvode se restrikcije za njihove državljane. U one dijelove i regije Europe gdje imate povećanu incidenciju – ne idite. To ne može biti nikome u interesu”, smatra Božinović.

Apelirao je na sve lokalne vlasti, pritom misleći na stožere, da se angažiraju oko toga da se epidemiološka situacija na njihovom području kontrolira.

“Sve lokalne vlasti – mislim na stožere – angažiraju oko toga da se epidemiološka situacija na njihovom području kontrolira. Ukoliko se stvar pusti izvan kontrole onda nam se može dogoditi ovo o čemu govorimo danas, a vezano je za Zadar. Nadam se da će se situacija na tom lokalitetu smiriti. Još uvijek smo na početku sezone, još uvijek ima dovoljno vremena da svi najozbiljnije shvatimo svoju ulogu u nošenju s epidemijom. To nije nemoguće, itekako je moguće. Samo se svi moramo tome posvetiti”, kazao je ministar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...