Medić o velikim brojkama: “To su posljedice krizmi, vjenčanja, zadnjeg dana škole. Pozivamo građane da se bez upisivanja cijepe na Višnjiku”

Nastavlja se porast broja novozaraženih u Zadarskoj županiji. Tako je danas županijski Stožer izvijestio o 37 novih slučajeva zaraze. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 300 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 608 stanovnika, a trenutno je 166 aktivnih slučaja koronavirusne bolesti na području Zadarske županije.

Lošu epidemiološku situaciju je komentirao dr. Alan Medić, voditelj Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadar.

„Kod novooboljelih osoba većinom se radi o kontaktima već prethodno pozitivnih osoba. Uglavnom je riječ o obiteljskim kontaktima, mlađim ljudima i njihovim roditeljima, što su posljedice većih okupljanja poput krizmi, vjenčanja, zadnjeg dana škole… Još jednom pozivamo na odgovornost, jer se uz samo malo opuštanja brojke mogu naglo povećati, što je vidljivo posljednjih dana kod nas“, istaknuo je Medić te pozvao sve one koji se još nisu cijepili da to učine što skorije.

„Samo je cijepljenje jedini siguran način borbe s koronavirusom, a dvostruka doza cjepiva pruža 88-postotnu zaštitu i od indijskog soja. Cjepiva ima dovoljno, a kako bismo našim građanima maksimalno olakšali postupak cijepljenja pozivamo ih da slobodno, bez upisivanja kod svojeg liječnika, dođu na punkt na Višnjiku gdje će im se odmah osigurati cjepivo. Samo jučer smo na Višnjiku cijepili više od tisuću naših građana, a iste brojke očekujemo i danas. Također, možemo najaviti da će početkom srpnja naši mobilni timovi krenuti po mjestima u županiji kako bi cijepili stanovnike koji ne mogu doći do Zadra“, najavljuje Medić.

Punkt za cijepljenje na Višnjiku radi svaki radni dan od 7.30 do 12.30 te od 15 do 20.30 sati.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...