Svaki uspon završava sigurnim padom u more; Četvrto “Deep Water Solo” natjecanje na Punti Bajlo

U petak 25. lipnja 2021. godine s početkom oko 16:30 sati Sekcija sportskog penjanja Planinarskog društva „Paklenica“, organizira četvrto Punta Bajlo „Deep Water Solo“ natjecanje u brzinskom penjanju. Disciplina penjanja koja se, u nedostatku hrvatske inačice, naziva „Deep water solo“ podrazumijeva slobodno penjanje na vertikalnim ili prevjesnim liticama iznad mora (ili jezera, rijeke) gdje svaki uspon završava sigurnim padom u more, a od opreme penjač koristi samo cipele za penjanje, tzv. penjačice.

U petak na stijenama Punte Bajlo natjecatelje očekuje penjački smjer koji traverzira stijenu iznad mora u dužini od oko 50 m i maksimalne visine 3m, a natjecatelji će biti rangirani prema vremenu prolaska smjera i to u dvije kategorije – muški i ženski. Samo natjecanje je pogodno kako za rekreativce tako i naprednije penjače.

“Osim nabrijanih penjača dobrodošli su i svi zainteresirani ne-penjači dati podršku natjecateljima i pridružiti se na popratnom programu koji uključuje slack-line, hranu, piće i dobru glazbu. Vidimo se”. poručuju iz PD “Paklenica” i zahvaljuju sponzorima: IGLU ŠPORT, BRLOG, BARBA FRANE BARBER SHOP, RESTORAN DINKO (Starigrad), ZANATSKA RADNJA LAURANA.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...