POSLJEDICE Njemačka Zadarsku županiju proglasila epidemiološki rizičnim područjem!

Njemačka je u petak Zadarsku županiju proglasila područjem niskog epidemiološkog rizika te istodobno s te liste skinula Varaždinsku županiju.

Kao rizično područje i dalje slovi Međimurska županija dok ostatak Hrvatske i dalje slovi kao epidemiološko sigurno područje.
Negativni koronatest ili potvrda o cijepljenju ili preboljelom koronavirusu i dalje je obavezan za ulazak u Njemačku zračnim putem i to iz svih županija.

Za one koji dolaze iz područja niskog rizika vrijedi obveza prethodne digitalne prijave, negativnog test kod ulaska u zemlju ili obveza karantena sve do predočenja negativnog testa nakon dolaska u Njemačku.

I u ovom slučaju su cijepljeni ili oni koji su preboljeli koronavirus oslobođeni karantene i testiranja.

S liste rizičnih područja je skinuta i Slovenija.

Institut Robert Koch je istodobno Portugal i Rusku federaciju proglasio područjima s virusnim varijantama što znači da se oni koji se vraćaju iz ovih zemalja obavezna 14-dnevna karantena.

Odluka o proglašenju Zadarske županije rizičnom na snagu stupa u nedjelju.

Posljedice su ovo neodgovornog ponašanja na našem području.

Sjetimo, na razini zemlje Zadarska županija u petak je imala najvišu incidenciju.

Kako je na konferenciji Nacionalnog stožera potvrdio Krunoslav Capak, 35 posto novooboljelih dolazi s područja Zadarske županije.

Inicijalni događaj za ovakvu situaciju je košarkaška utakmica, kada se veliki broj navijača bez poštivanja epidemioloških mjera okupio na Višnjiku.

70 posto novooboljelih su mlađi ljudi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...