U zadnjih 10 dana poginulo osam motociklista, stručnjak: “Glavni razlozi nesreća su nepoštivanja prometnih propisa”

Jučer ujutro se na Zagrebačkoj aveniji dogodila prometna nesreća gdje su stradale dvije osobe, 24-godišnji motociklist i 68-godišnjak koji je vozio bicikl.

U zadnjih 10 dana na području Hrvatske poginulo je osam motociklista. Policijski službenik za sigurnost cestovnog prometa Drago Bukovčak komentirao je tešku nesreću.

”Ali zasad možemo reći kako je to sklop neprilagođene brzine i nepoštivanja crvenog svjetla na semaforu jednog od sudionika”, rekao je Bukovčak za Novu TV.

Ne događa se često da motociklist udari biciklista, češće biciklisti završe pod kotačima automobila. Bukovčak kaže kako su se već sreli sa sličnim slučajevima, ali da su oni rijetki.

Sve više nesreća s motociklistima

Glavni razlozi nesreća su, kaže, nepoštivanja prometnih propisa.

”Vozači su se vjerojatno opustili i apeliramo još jednom na sve da prilagode brzinu kretanja vozila uvjetima i stanju ceste, poglavito gustoći prometa jer trebaju paziti na najugroženije i najosjetljivije sudionike u prometu – pješake, bicikliste i djecu”, objasnio je.

Ljeti je inače veća gužva i pojačan promet, što prema jugu, što u gradovima.

”Savjet bi bio da se naoružaju strpljenjem, poštuju prometne propise, slušaju upute dežurnih službi, da svi zajednički pridonesemo što boljoj sigurnosti cestovnog prometa”, zaključio je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...