Drama Plus i HNK Zadar najavljuju Slučaj Mersault: “Otvaramo pitanje ljudske slobode koje je danas aktualno više nego ikad”

Na 27. Zadarskom kazališnom ljetu možete pogledati dramu “Slučaj Mersault” nastalu u koprodukciji Drame Plus i HNK Zadar te u režiji Vinka Radovčića.

Izvedba je rezervirana za petak, 2. srpnja.

Početak predstave je u 21.30 u HNK Zadar.

– Otvaramo zanimljivo pitanje ljudske slobode koje je aktualno danas više nego ikad. Svaka Camusova riječ ili rečenica je “otok” za sebe, pa smo iz tog razloga imali zaista neiscrpan izvor koji je nadahnuo cijeli autorski tim. Nakon Karakaševa “Snajpera” i Gogoljeve “Kabanice”, rekao bih da je ova predstava kruna suradnje Drame Plus i Hrvatskog Narodnog kazališta u Zadru, kazuje Vinko Radovčić.

“Slučaj Mersault” vjerni je prikaz procesa koji se sasvim sigurno nekad i negdje, možda ne tako davno od sada i ne tako daleko od ovdje, vodio protiv nekog čovjeka, i temelji se, obećajem, na istinitim događajima.

Tužiteljsko tijelo sastavljeno je od susjeda, poznanika, bivših ljubavi i ljudi koji su optuženog vidjeli samo jednom, ali bez sumnje, osuda koju će sud donijeti bit će izrečena u duhu pravde. Nečije pravde, to jest.

– Naposljetku, ne sudi se njemu za ubojstvo čovjeka – to se, uostalom, svakome može desiti – nego jer je alarmantno pomirljiv sa životnim stanjima. Nedokučiv, dakle opasan. Stran. Ubit će ga kao što su ono jednom ubili Krista, a činjenica da ne znaju što čine ostala je ista. Što se Mersaulta tiče, on ususret giljotini zaista ide kao što se ide ususret nekoj osobi – sa smješkom na licu i figom u džepu, pojašnjava Nina Pavlović.

Ulaznice su u prodaji na blagajni HNK Zadar i na sustavu Croatia Tickets.

Cijena ulaznice iznosi 60 kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...