Fotografiju nevere snimljenu s Morskih orgulja podijelio i Mate Rimac: “Eto što je nevera – original”

Impresivnu fotografiju nevere zadarskog fotografa Aleksandra Gospića “uhvaćenu” s Morskih orgulja, na svojoj je Facebook stranici podijelio hrvatski poduzetnik i inovator Mate Rimac.

“Eto što je nevera – original”, napisao Rimac uz podijeljenu fotografije.

U dva dana skupila je gotovo 5 tisuća lajkova. O Rimčevoj očaranosti neverom ne treba mnogo pričati.
Početkom lipnja, superbrzom električnom automobilu koji će koštati 2 milijuna eura i koji može razviti brzinu do 412 km/h, nadjenuo je ime upravo po njoj.

“Nevera je iznenadna oluja na moru koja traje kratko, ali je izuzetno intenzivna i praćena je grmljavinom i kišom. Najčešće su ljeti, a javljaju se nakon višednevnih sparina, toplih noći i zamućivanja obzora te mogu prouzročiti velike štete – potopiti brodove, čupati stabla i krovove kuća. S obzirom na neverinu moć, jasno je zašto je automobil koji ubrzava od 0 do 100 km/h za samo 1,85 sekundi dobio ime po njoj”, napisao je svojedobno na službenom sajtu.

Gospić, koji je ovaj nevjerojatan prizor ovjekovječio 17. srpnja, napisao je:

“Dolazak nevere i pripadajućeg shelf oblaka danas popodne u Zadar. Zbog položaja centra ciklone danas su nam nevere dolazile s istoka, što je dosta rijetka situacija, jer ovakve prizore obično opažamo kako dolaze sa zapada. Ovo je bila prva i najljepša od tri nevere koje su danas prešle preko Zadra”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...