Osam stranih policajaca stiglo u Zadar: “Doprinijet će da sezona prođe mirno i da ostanemo jedna od najsigurnijih i najpoželjnijih destinacija”

Danas su u Policijskoj upravi zadarskoj predstavljeni strani policijski službenici, koji će kao i prijašnjih godina službu obavljati u zajedničkim ophodnjama s hrvatskim policijskim službenicima, a sve u okviru projekta „Sigurna turistička destinacija 2021“.

Na području Policijske uprave zadarske, koja je među prvima započela s projektom međunarodne policijske suradnje, već punih 15 godina – od 2006. godine, ovog ljeta o sigurnosti stranih gostiju brinut će 8 policijskih službenika iz tri zemlje: Austrija (2), Mađarska (4) i Poljska (2).

Primio ih je i zamjenik načelnika, Nikola Šindija, zaželio im dobrodošlicu, kratko ih upoznao s radom policije.

„Nadam sam da ćemo zajedničkim radom osigurati ugodan i siguran boravak stranih gostiju u našoj zemlji te doprinijeti da turistička sezona prođe mirno i da Zadar ostane jedna od najsigurnijih i najpoželjnijih turističkih destinacija”, kazao je.

U prvom terminu, tijekom mjeseca srpnja, hrvatskim policajcima će pomagati policijska službenica iz Austrije, Merima Keranović, te po dva policijska službenika/ice iz Mađarske; Norma Aletta Szilagyi i Tomas Torok, iz Poljske: Malgorzata Wolinska i Piotr Fila.

Tijekom kolovoza na našem području će ostati policijski službenici iz Poljske, dok će strane policajce iz Mađarske i Austrije zamijeniti njihove kolege.

Marijo Tokić koji obnaša dužnost voditelja Službe policije kazao je koja će biti njihova zaduženja.

“Strani policijski službenici će u zajedničkom radu s hrvatskim kolegama pomagati ostvarenju učinkovite komunikacije sa stranim turistima te će pomagati u prevenciji kažnjivih radnji. Sudjelovati će i u poboljšanju sigurnosti u cestovnom i pomorskom prometu, ali u pružanju servisnih informacija svojim sunarodnjacima.”

Austrijski, poljski i mađarski i poljski policijski službenici obavljat će zajedničke ophodnje s hrvatskim policijskim službenicima, odjeveni u svoje nacionalne odore te će pomagati hrvatskoj policiji u obavljanu svakodnevnih zadaća, posebice u odnosu na unaprjeđenje komunikacije sa stranim turistima te na taj način zasigurno doprinijeti većem osjećaju sigurnosti stranih gostiju koji borave u Zadarskoj županiji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...