Predsjednik: “Treba ukinuti sve mjere. Nakon sezone, da nam ne govore da smo divljaci”

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović danas je novinarima odgovarao na pitanja o cijepljenju i mjerama.

– Kao premijer i predsjednik najveće stranke od prvog dana bih imao uključen Sabor dvotrećinskom većinom tamo gdje je potrebno. Problemi bi bili puno manji, govori predsjednik o načinu na koji bi se nosio s krizom cijepljenja da je sada na čelu Vlade.

Za osobe koje se ne žele cijepiti rekao je da ih ne razumije najbolje, ali im ni ne može narediti da se cijepe:

– Bolesti ćemo imati i dalje, u jednom trenutku ćemo otići s ovoga svijeta, ali treba nastaviti živjeti normalno. Ova histerija koja se događa, koja se u Hrvatsku prelijeva iz zapadnih zemalja, je jedno od značajnijih posrnuća ljudske pameti i razuma otkad ja pamtim, kaže predsjednik dodajući da je “slika nemilosrdna”, kada gledamo statistiku i usporedbu razvijenih zemalja, prenosi N1.

– Da je netko rekao da ćemo u sedmom mjesecu biti na 40 posto ljudi koji su primili jednu dozu, ja bih za Novu godinu rekao da je to super. Više od toga ćemo očito morati čekati da budemo razvijeni kao Danska, kaže.

– Hrvatska nije ni najbolja ni najgora. Kad gledamo svijet, dobro stojimo. Još jednom poziv svima: Cijepite se. A prijetnje, baš me zanima kako to misle provesti.

Na pitanje je li on za to da na jesen sve bude “po starom”, kaže: – Da, ali nakon turističke sezone bih ukinuo sve mjere da nam ne bi ovi pametnjakovići tko zna odakle nabijali na nos da smo neodgovorni.

Ponovio je i da je stvar gotova onog trena kad bude više cjepiva nego zainteresiranih za cijepljenje.

– Sve što ja mogu reći je: Daj, cijepi se. Kad se cijepite, zaštitili ste sebe. Dalje od toga ne možemo puno, dalje od toga idemo u tiraniju. Ne želim policijsku državu. Od početka je jasan dojam da se ovim manipulira u političke svrhe. To je svima jasno, kaže predsjednik.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...