“Puno mi pomaže moja djevojka”; Prva pobjeda Zadranina Natana Petrova u novoj automobilističkoj sezoni

Zadarski automobilist Natan Petrov ostvario je prvu pobjedu na trećoj utrci sezone koja se boduje za Prvenstvo Hrvatske. Nakon što je na otvaranju sezone u Stubičkim Toplicama bio drugi, iako je imao problem s kvačilom, na drugoj utrci sezone u Skradinu zbog problema s motorom na treningu nije ni nastupio. Sreća mu se osmjehnula na trećoj utrci na Nagradi Malačke Sveti Dujam, gdje je Petrov, član Automobilističkog kluba RTZ Zadar uvjerljivo slavio, i to u klasi E1 do 1400 kubika.

– Teška utrka, puno smo se mučili još od početka sezone, imali smo pehova s kvarovima, ali dao sam sve od sebe i slavio, kaže Petrov i dodaje:

-Ovo je tek treća utrka, sigurno će ih biti osam, možda i deset, neke su u inozemstvu, sve će diktirati ova situacija s koronavirusom, nismo sigurni da li će se sve utrke moći održati. Financiram se sam, nije jednostavno, iako se već deset godina bavim s automobilizmom, vozeći Zastavu 101 prerađenu za utrke.

U ovom sportu česti su kvarovi, ali Petrov dodaje kako je on ujedno i mehaničar, a ruku pomoći mu daje njegova djevojka, što je za svaku pohvalu. Iduća utrka već je sljedećeg vikenda u Kotoru u Crnoj gori, međutim mladi Zadranin neće nastupiti zbog problema s financijama. Plan mu je nastupiti početkom kolovoza u Cazinu ( BiH ).

Inače, AK RTZ Zadar broji 30-ak članova, od čega 10-ak vozača, od kojih nisu svi aktivni, upravo zbog toga što ne mogu financijski pokriti troškove oko utrke. Za kraj Natan Petrov žali što se u Zadru ne može organizirati neka utrka, iako je zadnji put bila prije dvije godine.

-Jedini razlog što su u našem gradu ljubitelji brzina na čekanju, je financijske prirode, kao i pandemija- završio je Petrov.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...