SPORTSKA SURADNJA NK Zadarnova i HV Posedarje zajedno za razvoj mladih nogometaša

U Posedarju je danas potpisan ugovor o poslovno-sportskoj suradnji između Nogometnog kluba Hrvatski vitez i Nogometnog kluba Zadarnova. Cilj suradnje je razvoj mladih igrača kroz podizanje kvalitete rada te igranje u ligama mlađih uzrasta na razini Dalmacije, a za prvu sezonu bit će obuhvaćene kategorije kadeta i juniora.

Suradnja je koncipirana na način da će se jezgri kadeta i juniora NK Zadarnova priključiti talentirani mladići iz NK HV Posedarje, koji će zajedno trenirati u vrhunskim uvjetima Športskog centra Višnjik u Zadru, pod vodstvom trenera s UEFA licencama, a u natjecanju Dalmatinske lige igrat će pod imenom Hrvatskog viteza.

– Jako smo zadovoljni postignutom suradnjom s najboljom školom nogometa u Zadarskoj županiji i držimo da će ovo biti još jedna dodatna vrijednost našega kluba, koji je posljednjih godina u pravom zamahu. Iza naših seniora je vrlo uspješna sezona u 3. HNL jug, prva nakon 20 godina, dosta ulažemo i u infrastrukturu, a želja nam je podići i rad u omladinskom pogonu na najvišu moguću razinu. Suradnja sa NK Zadarnovom pravi je korak u tom smjeru – rekao je Ivan Šimurina, sportski direktor Nogometnog kluba Hrvatski vitez.

– Nadamo se i vjerujemo da će suradnja biti profesionalna i na najvišoj mogućoj razini, po uzoru na ostale velike klubove. Vidjeli smo da su ovakve suradnje pravi primjer i putokaz za napredak i edukaciju mladih igrača i trenera – dodao je Ivica Klanac, predsjednik posedarskog trećeligaša.

Suradnja je dogovorena za natjecateljsku sezonu 2021./22., uz mogućnost produljenja, budući da je cilj Nogometnog kluba Zadarnova, a to je prvenstveno dugoročan i kontinuirani razvoj mladih nogometaša, kompatibilan s ambicijama Hrvatskog viteza, koji želi postati stabilan hrvatski trećeligaš sa snažnom bazom domaćih igrača.

– U prve dvije godine postojanja kluba napravili smo velike korake i vjerujem da će ova suradnja biti još jedan takav. Otprilike u istom razdoblju Hrvatski vitez postao je jedan od najboljih hrvatskih trećeligaša i upravo u toj ambiciji da iz godine u godinu budemo sve bolji smo i pronašli zajednički interes. Vjerujem da će naši mladi igrači itekako profitirati ovom suradnjom, jer će s jedne strane imati kvalitetan rad i odlične uvjete za trening, a s druge dobre utakmice, koje su neophodne za njihov daljnji napredak. Ovime je naš klub zaokružio kompletnu piramidu mlađih dobnih kategorija od 4 do 18 godina i ponosni smo na tu činjenicu – kazao je Antonio Perica, voditelj škole nogometa NK Zadarnova.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...