Zbog zakašnjele prijave zabranjen prosvjed u Petrčanima, okupljeni mještani nekoliko minuta prelazili pješački prijelaz blokirajući promet državnom cestom

 

Iako je zadarska policija zabranila današnji prosvjed u Petrčanima, koji je u medijima najavljen danima prije, ali nije na vrijeme prijavljen policiji, ipak se na svojstveni način – održao.

Organizirao ga je Duje Stanišića, nekadašnji zadarski gradski vijećnik nakon medijske prijepiske s aktualnim gradonačelnikom Dukićem na temu prometne nesreće u kojoj je teško ozlijeđena trudnica koja je izgubila nerođeno dijete.

Stanišić je, podsjetimo, izravno optužio gradske vlasti za nebrigu i trenutnu situaciju stanja prometnica u Petrčanima, što je i glavni povod za današnji prosvjed.

No, kako je organizatoru pa i samim prosvjednicima priopćeno da prosvjed nije na vrijeme prijavljen, isti su se odlučili pješačiti na pješačkom prijelazu na državnoj cesti Zadar – Nin, na samom ulazu u Petrčane.

Iako je blokada prometnica trajala oko pet minuta i s obije strane prometnice stvorila se poveća gužva, cijeli događaj protekao je mirno i bez incidenta.

Petrčanci i Stanišić nisu ostali “na suhom”. Njima je u pomoć pritekao i gradski vijećnik te potpredsjednik Gradskog vijeća Enio Meštrović, koji im je pružio svu potrebnu podršku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...