Zbog zakašnjele prijave zabranjen prosvjed u Petrčanima, okupljeni mještani nekoliko minuta prelazili pješački prijelaz blokirajući promet državnom cestom

 

Iako je zadarska policija zabranila današnji prosvjed u Petrčanima, koji je u medijima najavljen danima prije, ali nije na vrijeme prijavljen policiji, ipak se na svojstveni način – održao.

Organizirao ga je Duje Stanišića, nekadašnji zadarski gradski vijećnik nakon medijske prijepiske s aktualnim gradonačelnikom Dukićem na temu prometne nesreće u kojoj je teško ozlijeđena trudnica koja je izgubila nerođeno dijete.

Stanišić je, podsjetimo, izravno optužio gradske vlasti za nebrigu i trenutnu situaciju stanja prometnica u Petrčanima, što je i glavni povod za današnji prosvjed.

No, kako je organizatoru pa i samim prosvjednicima priopćeno da prosvjed nije na vrijeme prijavljen, isti su se odlučili pješačiti na pješačkom prijelazu na državnoj cesti Zadar – Nin, na samom ulazu u Petrčane.

Iako je blokada prometnica trajala oko pet minuta i s obije strane prometnice stvorila se poveća gužva, cijeli događaj protekao je mirno i bez incidenta.

Petrčanci i Stanišić nisu ostali “na suhom”. Njima je u pomoć pritekao i gradski vijećnik te potpredsjednik Gradskog vijeća Enio Meštrović, koji im je pružio svu potrebnu podršku.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...