Žuvelinom klubu u Skupštini se priključili vijećnici Domovinskog pokreta; “Još uvijek ne znamo kako izgleda koalicijski sporazum HDZ-a i Kapovićevih vijećnika”

Dr. Ivica Žuvela, predsjednik kluba vijećnika nezavisne liste, na današnjoj konferenciji za medije osvrnuo se na posljednju sjednicu Županijske skupštine te je predstavio pojačanja u skupštinskom klubu; Nenada Klarića i Angela Žilića iz Domovinskog pokreta.

-Što se tiče lokalne politike, s kolegama iz Domovinskog pokreta imamo dosta zajedničkog. Bitno je da se shvati da ovo nije formalna koalicija, ovo je tehnička odluka da kolegama iz Domovinskog pokreta omogućimo prednosti koje klub nudi. Nije bitan njihov svjetonazor kojemu ovdje nema mjesta jer je to osobna stvar svakog pojedinca, bitna je njihova stručnost, rekao je Žuvela.

Klub će, kako je istaknuo, predložiti da izvješća županijske uprave i ustanova kojima je osnivač ubuduće imaju najvišu razinu transparentnosti, petu, kako bi građani i vijećnici na taj način mogli imati uvid u svaku potrošenu kunu javnoga novca.

O svojim intencijama u Županijskoj skupštini govorio je vijećnik Davor Čerkuč, koji je rekao kako su pokušali preispitati rebalans proračuna o kojemu je na svojoj zadnjoj konferenciji za medije govorio predsjednik skupštine, Antonio Vučetić.

-Mi još uvijek ne znamo kako izgleda koalicijski sporazum između HDZ-a i tri vijećnika gospodina Kapovića. Osim što je rad u samoj Skupštini onakav kakav je, mora nam biti jasno da vladajući imaju 21 ruku i da svaku odluku koju oni donesu i pripreme- imaju većinu, rekao je Čerkuč dodajući kako su Skupštini predložili osnutak dva dodatna odbora – jedan za otoke i ruralni razvoja, dok bi drugi bio za napredne i zelene tehnologije, budući da nova europska omotnica nudi velika sredstva upravo za takve tehnologije. Nezavisni vijećnici, osim toga, traže i promjene u Statutu i Poslovniku županijske Skupštine.

-Ja jesam drugi, treći potpredsjednik Skupštine, ali nisam uključen u pripreme skupštine, niti kontaktiran radi jedne kurtoazne kave da se vidi što bi kao predsjednici i potpredsjednici mogli bolje napraviti. Neću sjediti u radnom predsjedništvu do trenutka dok ne budem formalno kontaktiran, jer nije normalno da ja dobivam obavijest o održavanju sjednice u istom trenutku kao i ostali vijećnici. Manjkavost informacija koje mi dobivamo onemogućava nam da postavljamo prava pitanja, rekao je Čerkuč i to potkrijepio primjerom.

-Na zadnjoj sjednici je donesena odluka o davanju koncesije trgovačkom društvu Borik, a kada smo postavljali pitanja o investicijama koje će biti uključene u ugovor, a radi se o investicijama od 2,5 milijuna kuna, dokument u kojem je to obrazloženo, mi nismo dobili, rekao je Čerkuč.

Nenad Klarić iz Domovinskog pokreta istaknuo je da je na sjednici Skupštine održanoj u ponedjeljak uočen niz nepravilnosti.

-Rok je da se preda materijal pet dana, dobili smo 1160 stranica i vidljivo je da je to bilo osuđeno na nekvalitetan način da se provede rasprava. U tako kratkom vremenu nije bilo moguće proći tu materiju. Drago nam je da smo stupili u kontakt s dr. Žuvelom i nadam se da će naš program doći do onih kojima je to potrebno.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...