AFERA U ĐAČKOM DOMU “Ravnatelj još nije podnio ostavku. Tko ga štiti? Da nije iznos od 1600 eura puno veći?”

Jure Zubčić, SDP-ov vijećnik koji je razotkrio aferu u Srednjoškolskom đačkom domu, gdje je ravnatelj Stipica Radoš na osobni račun primao uplate turista koji su tamo bili smješteni za vrijeme karantene, upozorava na još niz nepravilnosti.

“Zoran Škrgatić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Zadarske županije, je svojim odgovorom otvorio mnoga pitanja.

Kaže da je od 20. srpnja, pa do 20. kolovoza određeno 22 mjere izolacije na adresi đačkog doma. Odlično. No, kako je onda moguće da ravnatelj Radoš tvrdi da je izdano u tu svrhu samo 7 računa. A to tvrdi u svom očitovanju pred Domskim odborima.

Da je računa manje nego što ih je bilo u domu s određenom mjerom izolacije moglo bi se objasniti da su učenici, kao korisnici doma, bili pod mjerom izolacije. Samo je problem što od 20. srpnja pa do 20. kolovoza nema učenika u domu.

A najbolji je dio gdje Škrgatić navodi da ih je 8 pod mjerom izolacije napustilo smještaj u đačkom domu bez podmirenja obveza.

Pa evo par pitanja za oba ravnatelja:

1. Od kad Zavod za javno zdravstvo Zadarske županije prati podmirenje obveza smještaja osoba pod mjerom izolacije? S obzirom na to da za đački dom znaju taj podatak, danas ću uputiti pitanje koliko je stranih državljana bilo pod mjerom izolacije u smještaju kod privatnih iznajmljivača i napustilo smještaj bez podmirenja obveze.

2. Tko je u pravu, Škrgatić ili Radoš? Radoš tvrdi da je izdano 7 računa, te da su tri podmirena, a četiri nenaplaćeni. Škrgatić tvrdi da ih 8 nije podmirilo trošak smještaja? Kako osam, kad je sedam računa?

3. Kako je prema popisu Zavoda za javno zdravstvo dosad bilo 19 stranih državljana oboljelo od Covid-19 zanima me da li je među ovih 22 oboljelih bilo i hrvatskih državljana? Lažirao li se broj oboljelih stranih državljana?
Pitanja je bezbroj, a oni tonu sve dublje u svojim malverzacijama.

Odgovorio je i ravnatelj Radoš. Na njegov odgovor ne bih puno trošio riječi, već sami prosudite, a pritom uzmite u obzir da je dotični profesor hrvatskog jezika, te je dugi niz godina predavao Hrvatski jezik u gimnaziji.

Dan je šesti, ravnatelj još nije podnio ostavku, a afera otkriva da možda nije bio sam, kao i da ga vjerojatno neki štite.

Pitanje je, ako nisu izdani računi za preostale pojedince pod mjerom izolacije kako su uopće naplaćene te usluge? Da nisu možda “na ruke”? Da nije možda iznos od 1600 eura puno veći?
Ostavka odmah!”, poručio je Zubčić.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...