Akcija mladih: “Ne pristajemo na ucjene. Nećemo više KK Zadru izglasavati nikakva sredstva dok ne pokažu gdje su novci išli”

-Budući da je već počelo puštanje nekih probnih balona od strane direktora KK Zadra, Željka Žilavca, osjetili smo potrebu da se obratimo javnosti. Ultimativno traže 3 milijuna kuna, a što se nas tiče to izglasano biti neće, rekao je Marko Pupić Bakrać koji je s kolegom gradskim vijećnikom Antom Rubešom održao konferenciju za medije ispred statue Krešimira Ćosića.

-Ne znam hoće li osim HDZ-a netko drugi dignuti ruku za to, a dva su osnovna razloga, jedan je naveo Enio Meštrović, a to je transparentnost poslovanja koju mi već 8 godina tražimo. Dug u prošloj godini je bio devet milijuna kuna, u pretprošloj sedam milijuna, nitko živ ne zna koja je struktura duga i kako je on nastao. Drugi razlog je što se ovakvo poslovanje jednostavno više ne može nastaviti. Grad daje novac, a dug raste. Od 2011. je KK Zadar bio dužan sto milijuna kuna, od čega je 60 milijuna kuna bilo samo prema OTP banci i zamislite OTP banka je imala hipoteku na Jazine. Netko tko dan danas šeta ovim gradom je potpisao hipoteku na Jazine. Prema ostalim bankama je bilo još desetak, petnaestak milijuna kuna duga. Tad se išlo u te vratolomije s KK Zadrom i preoblikovanje kluba koji je danas športsko dioničko društvo što je izrazito nepovoljno jer je po zakonu o sportu puno povoljnija za rad udruga građana. Svake godine na Gradskom vijeću dobivamo izvješća o milijunskim dugovima uz obrazloženje da će se to pokriti iz poslovanja narednih godina, a dug je svake godine veći, rekao je Pupić Bakrač, dodajući kako uprava koja to radi nije kriva za sve jer im je to netko omogućio.

– Dug je sada 39 milijuna kuna i mi to moramo prekinuti. Naš prijedlog je da se KK Zadar vrati na koncept udruge građana na način da se spoji sa Sonik Puntamikom i krene u natjecanje iz ranga A1 lige i da se svake godine troši isključivo onoliko novaca koliko se ima. Žilavec priča da je klub imovina grada Zadra i da zato Zadar mora davati klub. Klub nema nikakve imovine, imovina je u ovom slučaju 39 milijuna kuna. Nećemo klubu više izglasavati nikakva sredstva dok ne pokažu gdje su svi ti novci išli, poručio je Pupić Bakrač.

Ante Rubeša kazao je kako se nisu  uključili u politiku kako bi kupovali igrače za KK Zadar, već kako bi gradili vrtiće, škole i poboljšali kvalitetu života.

-Ove ucjene koje direktor kluba pušta i na nas stavlja odgovornost su u najmanju ruku bezobrazne, prije svega jer nam on doslovno nije pokazao niti jedan račun iz kluba. Osobno sam sudjelovao na sastanku gdje su bili predstavnici Tornada i predsjednik Nadzornog odbora, Mijolović i tražili smo ugovore na uvid. Pozvali su se na zakon o zaštiti podataka. Zamolio sam ih da mi daju koeficijente koje ću ja pomnožiti s osnovicom i doći do iznosa plaće zaposlenika KK Zadra. Odgovorili su mi jednim šturim mailom u kojem su mi samo naveli popis zanimanja u klubu.

U vijeću će, kaže Rubeša, ići s amandmanom da se iznos od 3 milijuna kuna razbije na obnovu deset zadarskih kvartovskih igrališta sa odgovarajućom podlogom što košta cca. 300 tisuća kuna.

-Točno se zna tko drži šape na ovom klubu zadnjih 20 godina, a sami smo vidjeli u medijima da su podignute optužnice protiv dosadašnjih predsjednika i tamo vidimo ljude iz vrha HDZ-a, Zvonimira Vrančića koji je optužen za nedostatak 2,4 milijuna, Kristijan Magaš, 1,6 milijuna, a sada Dukić nije predložio člana Grada u Nadzorni odbor. Ako se traži krivca za ovo stanje u klubu, slobodno ih potražite na adresi HDZ-a. Vrančić je izjavio da nije ni znao da je osumnjičen za pljačku, dok imate mog kolegu Pupića Bakrača kojemu je zbog statusa na Facebooku šest specijalaca upalo u kuću, kao i Marija Živkovića koji je zbog prijetnje na Facebooku završio iza rešetaka na 90 dana.

Ili fuzija ili model KK Split, igranje u nižem rangu, oslanjanje na vlastite igrače pa nakon tri-četiri godine ponovno igranje ABA lige i europskih natjecanja, završio je Rubeša.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...