Božinović o mjerama: “Od 1. rujna otvaraju se i zatvoreni dijelovi kafića”

Šef Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović otkrio je danas na konferenciji za medije što su članovi stožera razgovarali s ugostiteljima te neke detalje oko njihovog daljnjeg načina rada. Pritom je otkrio kako namjeravaju napraviti daljnja otvaranja ugostiteljskih objekata od 1. rujna.

Prije svega je istaknuo kako su radili analizu turističke sezone i da je ona po brojnim parametrima vrlo uspješna. To je, rekao je, i rezultat mjera koje su bile na snazi.

“Pridružujem se ocjeni Beroša da nam upravo jedan balans mjera koje je donio Stožer omogućio da cijeli kolovoz taj najvažniji dio Hrvatske, kad govorimo o ljetnom turizmu, ostane u narančastoj zoni”, kazao je. Potom je dodao kako su razgovarali s ugostiteljima o načinu rada na početku jeseni.

“Polazišna točka je ta da virus neće nestati, da ga se možemo riješiti samo s puno većim procjepljivanjem, a dok se to ne dogodi moramo naučiti kako živjeti s virusom. Ponavljamo koje su to temeljne mjere, od osobne higijene, izbjegavanje bliskih kontakata, prozračivanje zatvorenih prostora, jer to sada postaje jako važno. Upravo prozračivanje vrlo često, otvaranje prozora, ono što su nekad plašili s propuhom, sad je propuh svakih 10, 15 minuta dobro napraviti. Ta mjera se pokazuje kao jedna od najefikasnijih”, kazao je.

Potom je dodao kako od 1. rujna namjeravaju otvoriti zatvorene dijelove kafića i objekata koji spadaju u tu kategoriju.

Na pitanje hoće li se otvarati i diskoteke i kakvo će biti radno vrijeme kafića Božinović je odgovorio:

“Nismo još prošli sve detalje. Radno vrijeme će ostati do ponoći. U tom smislu se neće ništa promijeniti.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...