Ivan Nekić iz BK Ares večeras boksa u četvrtfinalu Europskog prvenstva, Marketin: “Mislim da teško može izgubiti”

Nakon što su Niko Dražina u kategoriji do 50 kilograma i Andrejas Baričević do 52 kg., obojica predstavnici boksačkog kluba Ares iz Zadra, ispali u osmini finala Europskog prvenstva za kadete (mladići rođeni 2007. i 2008. godine) koje se održava u Sarajevu u dvorani Lukovica, danas nastupa Ivan Nekić, također iz Aresa, u kategoriji do 63 kilograma.

Izbornik ujedno i trener BK Ares Nikola Marketin, osvrnuo se na nastupe mladih Zadrana.

-Dražina nije bio spreman, Ukrajinac Karaivan bio je bolji jednoglasnom odlukom sudaca. Vidjelo se da nema potrebnog iskustva za ovakva natjecanja, moje mišljenje je da se uplašio svega. Baričević je izgubio od Turčina Cem Bakija prekidom u drugoj rundi. Andrejas je tek ulazni kadet, mlađi je od svih godinu dana na ovom natjecanju, izrazito je visok i ima broj noge 47. Njemu je bedra kao list na nozi, tako da još nema dovoljno snage u mišićima. I Niko i Andrejas će za godinu do dvije stasati i biti kvalitetni boksači.

Marketin je najavio večerašnji meč (oko 19.30 sati)  Ivana Nekića u četvrtfinalu u kategoriji do 63 kg., protiv Makedonca Altina Osmanija.

-Ivan je izraziti favorit u ovom srazu, pobjedom bi uzeo najmanje brončanu medalju, mislim da teško može izgubiti od Osmanija. Nadam se da neće baš večeras blokirati, i da će reagirati dobro. Ukoliko Nekić prođe svog protivnika, u polufinalu će za protivnika imati predstavnika iz Rusije ili Bjelorusije. To su reprezentacije uz Ukrajinu, po kvaliteti u samom vrhu europskog boksa, ali vjerujem u Nekića da može otići do samog kraja, zaključuje izbornik Marketin

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...