Boksački Boksačkog kluba Ares osvojili 3 srebra i 1 broncu na PPH

Boksački klub Ares imao je deset prijavljenih boksača/ica za PH te tako uz Brod bio najbrojniji klub na prvenstvu.

Viceprvaci Hrvatske su Leon Dunatov, Felina Zasanski i Ana Peša, Lukas Čosić 3. mjesto, Leana Zanić 5. mjesto, Lučano Dujić 5. mjesto, Luka Ninčević 6. mjesto i Ivan Nekić 7. mjesto.

Ivan Nekić

Ivan Nekić bio je glavni favorit za osvajanje prvenstva Hrvatske no gripa koju je vukao na dva tjedna i samo par odrađenih treninga spustili su njegovu spremu na nekakvih 70 posto.
Bez obzira na to dopao ga je odmah na startu prvenstva u osmini finala Danijel Đukić reprezentativac iz BK BROD. Ivan je odradio odličan meč, pogotovo kada uzmemo u obzir prvu i drugu rundu ali sudci su to vidjeli očito drugačije od svih nazočnih u dvorani i dosudili 3:2 za boksača iz BK BROD. Ponosni smo na našeg Ivana i na sve ono što ga čeka u budućnosti a to je već međunarodni turnir Adria cup u Budvi koji će se održati početkom trećeg mjeseca.

Leon Dunatov

Hrvatski boksački savez o polufinalnoj borbi Dunatova: Pravu poslasticu za kraj polufinalnih maratona pružili su superteškaši Leon Dunatov (Ares Zadar) i Ivan Mamić (Pit Bull Split). U pravom trileru za novi nastavak “Rockyja” splitski pitbull Mamić prvo je Zadraninu dvaput zadao serije za dva brojanja, no nezaustavljivi Dunatov nije odustajao, nego je u jurišima s tri nokdauna u drugoj rundi slomio Mamića za neviđeni preokret i pobjedu prekidom. U Finalnom dvoboju u teškom i zahtjevnim meču Dunatov gubi od Sejdića iz BK Kralj Tomislav kojeg je pobjedio uvjerljivo na kolu lige samo dva tjedna prije, na žalost nije bio njegov dan. Leon Dunatov osvaja srebrnu medalju.

Felina Zasanski

Felina Zasanski, u kategoriji do 75 kg za žene u polufinalu, također je dominirala u svojoj borbi, pobjeđujući svoju protivnicu iz BK Thor prekidom u drugoj rundi. Felina je jakim ritmom i odličnim kombinacijama prekinula borbu. Njezina pobjeda također joj je osigurala mjesto u finalu i borbu za zlato. U finalu je Felina odmjerila snage s boksačicom iz BK Sv. Krševan gdje nije bilo dovoljno energije za pobjedu.
Felina je osvojila srebrnu medalju.

Lukas Čosić

Lukas Čosić, u kategoriji do 67 kg, pokazao je obečavajuć potencijal pobijedivši nokautera Mamića iz Zagreba prekidom u prvoj rundi u četvrtfinalu. Mamić je do sada sve pobjede ostvario nokautom koji ima veliko iskustvo te Lukasov prekid i pobjeda dobiva još više na važnosti. U polufinalnim mečevima Lukas je izgubio odlukom sudaca u borbi protiv iskusnog predstavnika Mare Jovića, BK Torcida. Lukas je lijepo ušao u meč, u određenim trenucima bio odličan al ipak je Maro bio prevelik zalogaj i u ovom meču je presudilo iskustvo.

Lučano Dujić

Lučano Dujić također veliki potencijal, odradio je svoj prvi meč također protiv odličnog i iskusnog Torcidaša te odboksao sve tri runde i izgubio odlukom sudaca. Jović iz Torcide je na kraju pobjedio sve prekidom te osvojio prvenstvo Hrvatske. Lučano Dujić je osvojio 5. mjesto.

Luka Ninčević

Luka Ninčević se u četvrtfinalu namjerio na glavnog favorita za osvajanje prvenstva reprezentativca Ivana Jukičića iz BK Brod. Luka je odradio odličan meč i stekao ogromno iskustvo te izgubio na sudačke bodove u sve tri runde. Luka je osvojio 6. mjesto.

Ana Peša

Ana Peša je u finalnoj borbi također boksala s reprezentativkom i velikom favoritkinjom te nije uspjela pobjediti pa je tako osvojila srebrnu medalju i 2. mjesto.

Leana Zanić

Leana Zanić početnica u boksu namjerila se već u četvrtfinalu na Anu Jukičić reprezentativku te se nije uspjela plasirati u polufinale dok je Ana na kraju osvojila prvenstvo. Leana je osvojila 5. mjesto.

Iva Batur

Naš veliki potencijal Iva Batur 2012 godište na žalost nije imala protivnicu na ovom PH. Odradila je odlične sparinge te je izbornik oduševljen njome i ona svoje mjesto u reprezentaciji već ima.

Niko Dražina

Naš trostruki prvak Hrvatske Niko Dražina na žalost nije mogao nastupiti zbog bolesti.

Ukupno gledajući, BK Ares je izuzetno zadovoljan nastupima svojih boksača koji su pokazali iznimnu posvećenost, talent i borbenost, ostavivši srce u ringu i pokazavši svijetlu budućnost ovog kluba na boksačkoj sceni. Na PPH su ih vodili treneri Nikola Marketin, Vedran Bajlo i Karla Tadić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...