Iza rešetaka zadržan muškarac koji je motornom pilom napao supružnike na parkiralištu, nakon toga je opljačkao trgovinu

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 26. kolovoza 2021. ispitalo 50-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djelo protiv imovine razbojništvom te kaznenog djela protiv osobne slobode prijetnjom.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 50-godišnjak 21. kolovoza 2021. u mjestu Ugljan, nakon prethodnog verbalnog sukoba sa oštećenikom u vezi parkiranja vozila, u cilju da ga ustraši, otišao do svog vozila te iz prtljažnika izvadio motornu pilu i uključio ju te zaprijetio oštećeniku da će usmrtiti njega i njegovu suprugu, što je kod oštećenika izazvalo strah za vlastiti život.

Osnovano se sumnja da je osumnjičeni 50-godišnjak 23. kolovoza 2021. godine u mjestu Kukljica, imajući šilt kapu na glavi te maramu zavezanu preko lica, došao u trgovinu jednog trgovačkog društva i od prodavačice zatražio kutiju cigareta. Kada mu je ona vraćala ostatak novca, osnovano se sumnja da ju je rukom odgurnuo od registar kase i iz nje uzeo papirnate novčanice te se potom udaljio s mjesta događaja.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru je predloženo da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, što je sudac istrage prihvatio i osumnjičeniku odredio istražni zatvor.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...